Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kirittärien henkinen yliote musersi Mansen – Jyväskylässä jälleen kultajuhlat

Jyväskylän Kirittäret ei antanut Manse PP:n yllättää naisten Superpesiksen kolmannessa loppuottelussa.

Kirittäret
Jyväskylän Kirittäret otti Suomen mestaruuden suoraan otteluvoitoin 3–0. Kuva: Vesa Pöppönen​ / AOP
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän Kirittäret on voittanut kolmannen perättäisen naisten Superpesiksen mestaruutensa. Kirittäret voitti tamperelaisen Manse PP:n kotonaan 2–0 (4–0, 4–0) ja otti ratkaisevan kolmannen otteluvoiton finaalisarjassa.

Kirittäret hallitsi jälleen ottelun avausjaksoa, aivan kuten se oli tehnyt kahdessa edellisessä ottelussakin. Tällä kertaa vierailija Manse oli suorastaan hengetön, sillä se ei saanut edes rakennettua tilanteita. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet menivät Kirittärille peräti 9–1, mikä kertoo jaksosta paljon.

Kotijoukkueen Venla Karttunen sen sijaan jatkoi hyviä otteitaan, sillä hän löi heti ensimmäisessä vuoroparissa Eeva Mäki-Maukolan kotiin ja juoksi itse kunnarin. Myös vahvan finaalisarjan pelannut Kirittärien lukkari Mari Mantsinen kuului joukkueensa avainpelaajiin, sillä hän onnistui tylsyttämään Mansen peliä monipuolisilla ratkaisuillaan.

Toisella jaksolla Manse paransi jälleen ulkopeliään, mutta se ei pystynyt tekemään samanlaista nousua kuin aikaisemmissa otteluissa. Mansen ulkokentällä oli vaikeuksia etenkin jokerilyöjä Siri Eskolan lyöntien kanssa, ja se näkyi tulostaululla.

Eskola päätti ensimmäisen jakson 4–0-lukemiin kotiuttamalla Karttusen ja sama parivaljakko onnistui heti toisen jakson alkuun. Kun Eskolan välilyönti upposi kolmannessa vuoroparissa Mansen ulkokenttään ja kotiutti Laura Toikkasen, alkoi ottelun ote livetä lopullisesti tamperelaisilta.

Emma Körkkö onnistui lyömään pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Ella Korpelan kotiin sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla, mutta joukkueensa parhaaksi valittu Eskola sai kunnian lyödä Kirittärien viimeisen juoksun, kun Mäki-Maukola toi ajolähdöstä juoksun. Kaiken kaikkiaan Eskola löi neljä juoksua.

Jyväskylän Kirittärille mestaruus oli jo yhdestoista 2000-luvulla. Kaudella 2017 mestaruuden voittanut Manse PP sai hopeamitalit. Porin Pesäkarhut kaatoi pronssiottelussa Lapuan Virkiän otteluvoitoin 2–0.

Päivitys kello 17.34: Lisätty tiedot tämän kauden mitalisteista.

Lue myös:

Kirittäret kesti henkisesti raskaan neljän päivän finaaliputken – "Erikoinen kausi sai ihan parhaan päätöksen"

Pelinjohtajavelho Nalle Viljasella ei ole pokaaleita tai mitaleita kotonaan, mutta jokainen voitto löytyy muistista – "Meillä oli hieno matka"

Kirittäret möyhensi jälleen Mansen ensimmäisellä jaksolla, mutta menetti otteen mystisesti – lukkari Mantsinen: "Näissä on koko ajan pienet marginaalit"

Kirittäret tarrasi tiukasti mestaruuteen – Manse kaatui taas supervuorossa

Naisten pesisfinaalien hurja alku sekoitti Mansen pelin: "Järisyttävä poissaolo"

Manselle karmaiseva takaisku heti finaalien alkuun – Kirittäret ratkaisi supervuoron kunnarilla

Suosittelemme sinulle