Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kirittäret kesti henkisesti raskaan neljän päivän finaaliputken – "Erikoinen kausi sai ihan parhaan päätöksen"

Jyväskylän Kirittäret pääsi jälleen juhlimaan Hippoksen pesäpallostadionin viereiseen Köyhälampeen.

Jyväskylän Kirittäret
Jyväskylän Kirittäret juhlisti mestaruutta perinteisen menoin. Kuva: Lehtikuva / Hannu Rainamo
Maija Kautto,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän Kirittäret ei jättänyt epäilyjen varaan, mikä joukkue oli tällä kaudella naisten Superpesiksen ykkönen. Kirittäret voitti runkosarjan neljän pisteen turvin ja antoi pudotuspeleissä ainoastaan yhden voiton vastustajalle.

Sunnuntaina joukkue pääsi juhlistamaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan ja peräti yhdettätoista kultamitaliaan 2000-luvulla.

– Sieltähän se taas tuli, kolmas putkeen! Tänään olimme kyllä ihan sika hyviä, Eeva Mäki-Maukola hihkaisi ottelun jälkeen.

25-vuotias Mäki-Maukola on ollut nuoren joukkueen konkareita ja kuului joukkueen parhaimmistoon koko finaalisarjan. Kolmas mestaruus maistui Joensuun Mailan kasvatille, etenkin kun se tuli tiukan pelirupeaman jälkeen.

Kun torstainen ottelu jouduttiin siirtämään perjantaille Aila-myrskyn takia, pelattiin kolme finaaliottelua perättäisinä päivinä.

– Se oli henkisesti ja fyysisesti tosi raskasta. Valmistauduimme finaaliotteluun neljä päivää putkeen, mutta kyllä tämä nyt palkitsee, hän totesi.

– Me olimme parempia, kun veimme tämän sarjan 3–0. Tämä ratkesi meidän hyvään ulkopeliimme.

Eskolan yksittäiset hivutukset riittivät

Siri Eskola ratkaisi Kirittärien mestaruuden viime vuonna ja oli isossa roolissa myös tässä finaalisarjassa. Eskola myönsi viihtyvänsä ratkaisijana, mutta ei halunnut ottaa kaikkea kunniaa itselleen.

– Siinä pitää olla joukkueenkin hyvä, että saan tilanteen kotiuttamiseen, toisen mestaruutensa voittnaut Eskola sanoi ja naurahti, ettei tänään tarvittu läpilyöntejä, vaan yksittäiset hivutukset riittivät.

– Ne tulivat oikeaan paikkaan.

Jutta Myllyniemi siirtyi täksi kaudeksi Kempeleen Kiristä Kirittäriin, ja hänestä haluttiin joukkueen sisäpeliin täsmävahvistus. Myllyniemi mukaan mestarijoukkue otti hänet hyvin vastaan ja ensimmäinen mestaruus maistuu maukkaalta.

– Olihan tämä minulle välillä aika kovaa koulua. Minusta haluttiin pelaaja, joka kestää tiukkojakin paikkoja. Minulla oli siinä kasvunpaikka ja onnistuin!

Köyhälampi sai taas kylpijöitä

Eskola ja Myllyniemi pitivät kautta erikoisena, sillä meni pitkään ennen kuin varmistui, että kautta edes pelataan koronaviruspandemian takia. Lopullinen päätös kaudesta tuli vasta toukokuun loppupuolella.

– Se oli jännittävää, kun piti yksin treenata. Se on joukkueurheilijalle rankkaa, Eskola naurahti ja otti uransa toiset mestaruusjuhlat jo konkarin elein vastaan.

Emma Körkkö sanoi joskus, että mestaruusjuhlat ovat ihaninta mitä on. Ne olivat sitä viime vuonna ja uskon, että ne ovat tänäkin vuonna, Eskola sanoi.

Myllyniemi on ylpeä joukkueen matkasta, siitä mistä joukkue lähti liikkeelle ja kuinka paljon se on tehnyt töitä mestaruuden eteen.

– Erikoinen kausi sai ihan parhaan päätöksen, Myllyniemi vakuutti, ennen kuin pelaajat pyrähtivät juhlimaan Hippoksen pesäpallostadionin viereiseen Köyhälampeen.

Lue myös:

Kirittärien henkinen yliote musersi Mansen – Jyväskylässä jälleen kultajuhlat

Pelinjohtajavelho Nalle Viljasella ei ole pokaaleita tai mitaleita kotonaan, mutta jokainen voitto löytyy muistista – "Meillä oli hieno matka"

Suosittelemme