Hyppää sisältöön

Suomen ykköspyöräilijä Lotta Henttala siirtyy ensi kaudeksi saksalaistalliin

Lotta Henttala kilpailee ensi kaudella saksalaisessa Ceratizit–WNT Pro Cycling-tallissa.

Lotta Henttala.
Lotta Henttala ajoi yhdysvaltalaisessa Trek-tallissa kahden kauden ajan. Kuva: GettyImages
Tuulia Kössö

Ammattilaispyöräilijä Lotta Henttala jatkaa uraansa naisten korkeimmalla kilpailutasolla. Henttala teki ensi kauden kattavan sopimuksen saksalaisen Ceratizit–WNT Pro Cycling-tallin kanssa.

– Odotan vaikean kauden jälkeen uutta tiimiä ja siihen mukaan pääsemistä. Pääsen aloittamaan puhtaalta pöydältä ja uudet kuviot alkavat, Lotta Henttala kertoo Yle Urheilulle.

Maailmankiertueen kilpailuja kiertävän saksalaistallin päällikkö Dirk Baldinger on Henttalalle entuudestaan tuttu. Baldinger työskenteli tallipäällikkönä Henttalan entisessä tallissa, Biglassa, kaudella 2015-2016.

– Voitin vuonna 2015 ensimmäisen UCI-kisan ja hän oli silloin sporttipäällikkönä. Meillä on siis historiaa.

Suomen ykköspyöräilijä siirtyy talliin yhdysvaltalaisesta Trekistä, jossa hän ajoi kahden kauden ajan. Henttala kertoi Yle Urheilulle lokakuun alussa, että hän on joutunut olemaan kahden viime vuoden aikana osa ajasta kilpailutauolla masennukseen liittyvien oireiden vuoksi.

– Vointi on nyt parempaan päin. Välillä on vielä huonoja päiviä, eli toipuminen on käynnissä.

Henttala voitti vuonna 2016 Suomen historian ensimmäisen henkilökohtaisen mitalin maantiepyöräilyn MM-kisoissa. Pronssin lisäksi Henttala on ajanut useita kansainvälisten kilpailujen voittoja. Vuosien aikana hän seissyt 42 kertaa palkintokorokkeella kansainvälisissä ammattilaiskisoissa. Hän on ajanut Rion olympialaisissa. Henttala on valittu ensi vuoden Tokion olympialaisiin.

Lue myös:

Suomen ykköspyöräilijä Lotta Henttala kertoo, kuinka vuosien kierre rikkoi ensin kehon ja sitten mielen: “Olisi helpompi vain kaatua ja murtaa käsi”

Suosittelemme sinulle