Hyppää sisältöön

Ilveksen tähtipelaajan karmean näköinen loukkaantuminen oli jälleen uutta jatkoa vakavien vammojen sarjaan – "Tuntuu, että hakkaa päätä seinään"

Janne Saksela loukkasi reilu viikko sitten nilkkansa ja pohjeluunsa. Edessä on jälleen yksi pitkä pelitauko.

Kuva: Juha Tamminen / AOP

Yllä olevaa kuvaa ei ole mukava katsoa. Ilveksen Janne Saksela loukkasi nilkkansa karmean näköisesti ottelussa HJK:ta vastaan sunnuntaina 13. syyskuuta.

– Lähdin kuljettamaan palloa parin pelaajan välistä. Kurotin ja samaan aikaan tuli pieni kontakti vastustajan kanssa. Lensin ilmaan ja nilkka jäi huonosti kropan alle kun tulin alas. Tuntui rasahdus ja tiesin heti, että nyt meni jotain, Saksela kertoi Yle Urheilulle reilu viikko tapahtuman jälkeen.

Sekä Ilveksen että HJK:n pelaajat viittoivat heti apua paikalle. Saksela kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa otettiin röntgenkuvat. Diagnoosi ei ollut niin paha kuin pelättiin. Röntgenkuvista selvisi, että pohjeluu murtui, nilkka meni sijoiltaan ja siihen tuli pari murtumaa. Leikkaus suoritettiin tiistaina ja se onnistui hyvin.

Toipumisennuste tällaisesta vammasta on yksilöllinen, mutta Sakselan mukaan tauon ei pitäisi mennä yli kuuden kuukauden ja vähemmällekin voi selvitä.

– Neljän kuukauden kohdalla pitäisi päästä juoksemaan ja siitä sitten nousujohteisesti, Saksela totesi.

Polven eturistiside on hajonnut kolme kertaa

Sakselalle loukkaantumiset ovat tulleet valitettavan tutuiksi. Polven eturistiside on aiemmin hajonnut peräti kolme kertaa, vuosina 2013, 2017 ja 2019. Joka kerta seurauksena on ollut 9–10 kuukauden pelitauko.

Vuoden 2017 polvivamman tapahtuessa Saksela edusti Hollannin liigan Sparta Rotterdamia. Sakselan ensimmäinen kokonainen kausi siellä meni polvivamman takia ohi.

Sakselan ollessa loukkaantuneena Sparta putosi pääsarjasta. Seuraavalla kaudella Saksela pelasi Spartassa syyskauden, mutta sitten meni takareisi. Seurasta ilmoitettiin, että loukkaantumisia on nyt ollut liikaa, eikä sopimusta jatkettu keväällä 2019.

Huuhkajissakin kahdeksan ottelua pelannut Saksela siirtyi Ilvekseen, mutta heti toisessa ottelussa elokuussa 2019 polvi meni jälleen. Toistuvat loukkaantumiset ovat henkisesti raskaita.

– On se raskasta, kun viime vuosina on tullut tiheämpään tahtiin isompia vammoja. Hain uutta vauhtia Suomesta ja sitten polvi meni heti. Se oli jo todella raskas loukkaantuminen. Tähän kauteen lähdin sellaisella fiiliksellä, että kääritään hihat ja annetaan kaikki. Nyt tuli taas tällainen. Tuntuu, että hakkaa päätä seinään, Saksela kuvaili.

Loukkaantumisten vuoksi uran lopettaminenkin on käynyt mielessä, mutta tällä hetkellä 27-vuotias Saksela keskittää ajatuksensa toipumiseen.

– En ole jaksanut nyt pohtia jatkoa vielä. Leikkauksen jälkeen olen pistänyt aivot narikkaan ja keskittynyt lepäilemään ja pistämään jalkaa kuntoon. Ainakin tähän asti olen loukkaantumisten jälkeen kuntouttanut itseni ja jaksanut painaa takaisin.

Lue myös:

Veteli veteli Ilveksen nousuaikeita ylös ja alas – HJK vankisti sarjajohtoaan

Suosittelemme sinulle