Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Osalla Ufan suomalaiskiekkoilijoilla koronavirus – etävalmentaja Lämsä antaa ohjeita puhelimitse

Ufan päävalmentaja Tomi Lämsä häärii tiistaina etävalmentajana olosuhteiden pakosta.

Tomi Lämsä antaa ohjeita KHL:ssä
Tomi Lämsä antaa ohjeita KHL:ssä Kuva: Getty Images
Joel Holma,
STT–Yle,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon KHL-liigassa pelaavan Salavat Julajev Ufan päävalmentaja Tomi Lämsällä ja hyökkääjä Markus Granlundilla on todettu koronavirustartunnat. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Ufan joukkue testattiin Kazaniin ja Moskovaan tehdyn pelimatkan jälkeen. Suomalaisten lisäksi hyökkääjä Danil Bashkirov antoi positiivisen testituloksen. Lämsä, Granlund ja Bashkirov ovat eristyksissä muusta joukkueesta.

Ufa kohtaa tiistai-iltana kotiottelussaan HK Sotshin. Joukkueen valmennusvastuun kantaa nimellisesti Lämsän apuvalmentaja ja entinen NHL-pelaaja Viktor Kozlov.

Koronavirustartunnan saanut Lämsä on käynyt aamulla videoyhteydellä peliasiat läpi muun valmennuksen sekä kapteeniston kanssa. Askelmerkit ovat selvillä poikkeusoloissakin.

– Puhelimen välityksellä olemme käyneet yksityiskohtia syvemmin läpi. Katson illan ottelua suorana televisiosta ja minulla on yhteys katsomossa olevaan maalivahtivalmentajaan, jolla on taas suora yhteys vaihtoaitioon. Pystyn siis koko ajan ohjaamaan asioita valmentajille, jos on tarve. Erätauolla taas on videoyhteys pukukoppiin.

– Lääkärin ohjeita pitää kuunnella, vaikka olisi kova polte penkin päähän, kun olo on nyt näin hyvä, täysin oireeton. Minut on testattu tänään ja jos se testi on negatiivinen, niin uskon pääseväni aika nopeasti takaisin töihin. Meidät on testattu viiden päivän välein, kun olemme olleet reissussa, Lämsä muistutti.

Suomalaisten tähdittämä Ufa on aloittanut KHL-kauden mainiosti voittamalla kahdeksasta ottelustaan kuusi. Teemu Hartikainen johtaa liigan pistepörssiä pistein 7+6=13, maalin vähemmän tehnyt Granlund on tilastossa toisena. Joukkueen suomalaisketjun täydentävä sentteri Sakari Manninen on tehtaillut yhdeksän tehopistettä.

– Suomi-pojilla on ollut lentävä lähtö. Kun herrat istutettiin samaan kenttään, niin tulosta alkoi tulla välittömästi. On hieno seurata heidän hommia jäällä. Taitavien kavereiden työmoraali on todella kovaa luokkaa. He ovat olleet iso osa sitä, että joukkueella on ollut vahva alkukausi, Lämsä kehuu avainpelaajiaan.

KHL-kierros

Suosittelemme sinulle