Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija siirtyy Manse PP:n riveihin – "Pyritään rakentamaan tästä nyt pesäpallokaupunki"

Miesten Superpesikseen tälle kaudelle noussut Manse PP on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta.

Tuomas Jussila
Tuomas Jussila löi tällä kaudella Superpesiksen runkosarjassa 154 kärkilyöntiä onnistumisprosentilla 70 ja oli koko sarjan kärkilyöntitilaston kakkonen. Kuva: Petri Saarelainen / AOP
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdeksi maailman parhaista pesäpalloilijoista tituleerattu Tuomas Jussila, 31, siirtyy Manse PP:n riveihin. Kaksi kertaa vuoden pesäpalloilijaksi valitun Jussilan sopimus on kaksivuotinen.

Urallaan kolme kertaa Suomen mestaruuden voittanut Jussila siirtyy Tampereelle Imatran Pallo-Veikoista. Tätä ennen Ylivieskan Kuulan kasvatti on edustanut Joensuun Mailaa, Oulun Lippoa ja Pattijoen Urheilijoita.

Jussila on pelannut Itä-Länsi-otteluissa yhdeksän kertaa ja pelaajat ovat äänestäneet hänet parhaaksi ulkopelaajaksi neljä kertaa. Tällä kaudella kärkilyöjien kärkikastiin kuuluva Jussila oli kärkilyöntitilaston kakkonen.

– Mansessa on hyvä juttu meneillään, johon on kiva liittyä mukaan. Tuleva joukkue vaikuttaa kilpailukykyiseltä, matkustaminen Tampereelle Oulusta on helppoa ja nopeaa ja perhekin on innostunut muuttamaan kesäksi Tampereelle, Jussila sanoi Manse PP:n nettisivuilla.

– Kokonaispaketti kallisti vaakakupin Mansen suuntaan. Tampere on tunnettu jääkiekkokaupunkina, mutta pyritään rakentamaan tästä nyt pesäpallokaupunki.

Jussilan lisäksi Manse PP:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen on tehnyt 23-vuotias Topias Lilja, joka vahvistaa joukkueen koppariosastoa ja tuo etenemisvoimaa. Lilja on pelannut kaikki uransa 212 Superpesis-ottelua kasvattajaseurassaan Kankaanpään Mailassa.

Manse PP nousi täksi kaudeksi miesten Superpesikseen. Joukkue sijoittui runkosarjassa 12:nneksi, eikä selviytynyt pudotuspeleihin.

Lue myös:

Tuomas Jussilalle tuli kylmät väreet, kun joensuulaisyleisö antoi raikuvat aplodit – "En osannut vielä tuulettaa vierasjoukkueen paidassa"

Pesisfinaalin katsojalla todettu koronatartunta – lähes 2600 katsojaa istui tiiviissä sumpussa

Suosittelemme