Hyppää sisältöön

Uutta tietoa Kaivopuiston kuolemaan johtaneesta väkivallanteosta: Poliisi on tunnistanut kaikki viisi epäiltyä, yksi heistä tavoittamatta

Helsingissä ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneen väkivallanteon seurauksena menehtyi vuonna 2001 syntynyt mies.

Ravintola Kaivohuone Kaivopuistosssa Helsingissä 7. heinäkuuta.
Ravintola Kaivohuone Kaivopuistosssa Helsingissä 7. heinäkuuta 2020. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Katri Kirsi

Helsingin poliisi on tunnistanut kaikki heinäkuun alussa Helsingissä ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn liittyvät miehet. Poliisi julkaisi heinäkuun lopussa kuvat viidestä miehestä, joiden epäillään liittyvän tapaukseen.

Väkivallantekoa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista kuoli saamiinsa vammoihin seuraavana yönä. Epäillyt rikokset tapahtuivat aamuyöllä sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Poliisi selvittää nyt viiden kuvien perusteella tunnistetun miehen osuutta pahoinpitelyihin. Poliisi on tavoittanut miehistä neljä. Yhtä heistä etsitään edelleen.

– Meillä ei ole tietoa henkilön olinpaikasta tai siitä, onko hän mahdollisesti poistunut maasta tai matkustanut johonkin, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnan aikana osa henkilöistä on ollut pidätettynä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että tappelu alkoi ravintola Kaivohuoneen narikassa tuntemattoman miehen lyötyä toiseen seurueeseen kuulunutta miestä.

Tappelu jatkui ravintolan ulkopuolella. Tilanteessa käytettiin rajua väkivaltaa, kuten potkuja, pääpuskuja ja lyöntejä.

Ainakin viisi miestä sai tappelussa vammoja.

Lisää aiheesta:

Nuori mies kuoli ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena – poliisi julkaisi kuvat joukkotappelun epäillyistä

Yleisön vihjeet auttoivat, osa Kaivopuiston pahoinpitelyn epäillyistä tunnistettu – 20 kysymystä poliisille nuoren miehen kuolemaan johtaneista tapahtumista

Kaivopuiston väkivallanteko ja nuoren kuolema edelleen täysin hämärän peitossa – ei ketään kiinniotettuna, pidätettynä tai vangittuna

Ravintola Kaivohuoneen henkilökunta ei nähnyt narikassa alkanutta, kuolemaan johtanutta pahoinpitelyä – Toimitusjohtaja: "Yökerho on turvallisempi paikka kuin kodin keittiö"

Suosittelemme sinulle