Hyppää sisältöön

Poliitikko Juha Huhtala on eronnut Vihreistä – kokee puolueen rajoittaneen sananvapauttaan

Huhtala kertoo asiasta julkisilla Facebook-sivuillaan.

Juha Huhtala aikoo jatkaa ainakin toistaiseksi Kouvolan kaupunginvaltuustossa vihreän valtuustoryhmän jäsenenä. Arkistokuva. Kuva: Petri Niemi/Yle

Kouvolalainen poliitikko Juha Huhtala on eronnut Vihreistä.

Huhtala kertoo julkisilla Facebook-sivuillaan lähteneensä puolueesta keskiviikkona. Eron myötä myös Huhtalan työ Vihreiden puoluehallituksen varajäsenenä päättyy.

Juha Huhtala perustelee lähtöään Vihreistä sillä, ettei koe puoluetta enää omakseen. Huhtala kirjoittaa Facebook-päivityksessään kokevansa, että Vihreät on rajoittanut hänen sananvapauttaan.

– Kun minä olen esittänyt omaan henkilökohtaiseen vakaumukseeni liittyviä asioita tai kertonut siitä miten maailman ja yhteiskunnan koen, on minut yritetty toistuvasti vaientaa. Minä en voi kuulua puolueeseen, joka leikkaa sananvapauttani asioissa, jotka eivät ole lähelläkään esimerkiksi lainsäädännön asettamia rajoja. Kun "oma koira puree", ja pilkka tulee omasta porukasta, on ihmisen pakko miettiä, että onko viiteryhmä oikea, Huhtala kirjoittaa.

Huhtala aikoo erosta huolimatta jatkaa ainakin toistaiseksi Kouvolan kaupunginvaltuustossa vihreän valtuustoryhmän jäsenenä.

–Vaikka en allekirjoita kaikkia Vihreiden valtakunnallisia linjoja, on Kouvolan kuntapolitiikassa Vihreiden linja sellainen, jonka voin edelleen allekirjoittaa. Olen tällä hetkellä vailla poliittista kotia, enkä todella tiedä mihin suuntaan lähden. Haluan pitää kaikki vaihtoehdot avoimena, Huhtala sanoo.

Kouvolan Vihreiden hallituksen puheenjohtaja Erkka Koskinen kommentoi Huhtalan eroa puolueesta tiedotteessaan. Koskisen mukaan puolueen ja Huhtalan erilleen kasvaminen on ollut ilmassa jo jonkin aikaa.

– Aivan kuten pitkän parisuhteen päättyessä, eron hetkellä mieli on surullinen, haikea ja helpottunut. Juha on tehnyt Kouvolan Vihreiden eteen suuren ja korvaamattoman työn. Toisinaan laastari pitää vain repäistä irti, jotta molemmat voivat katsoa tulevaisuuteen ja mennä elämässä eteenpäin, Koskinen sanoo.

Suosittelemme sinulle