Hyppää sisältöön

Bottas palaa debyyttivoittonsa radalle – haluaa estää Hamiltonin ennätysjuhlat: "On vain ajan kysymys, milloin kaikki osuu kohdalleen"

Valtteri Bottas otti F1-uransa ensimmäisen voiton 3,5 vuotta sitten Sotshin radalla.

Valtteri Bottas otti F1-uransa ensimmäisen voiton juuri Venäjän gp:ssä. Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas otti F1-uransa ensimmäisen voiton Venäjän gp:ssä Sotshin radalla huhtikuun lopulla 2017, ja nyt Mercedes-kuljettaja palaa "hyvien muistojen" radalle formulakauden jatkuessa kymmenennellä gp-kisallaan.

– On ihan liian kaukaa haettua sanoa tätä kotikisaksi, mutta kyllä tämä ehdottomasti on hyvien muistojen kisa. Ensimmäinen voitto on aina erityinen eikä sitä koskaan unohda, Bottas pohjusti gp-viikonloppua vastaten toimittajan kysymykseen "kotikisasta".

Lähes 3,5 vuoden takainen voitto on yhä Bottakselle ainoa Sotshista, mutta miehellä on radalta kuitenkin neljä muuta sijoitusta neljän parhaan joukkoon. Kaksi ensimmäistä eli kolmossija 2014 ja nelossija 2016 tulivat Williamsin ratissa.

– Heti alusta alkaen tämä on ollut varsin hyvä paikka minulle, jopa Williamsilla. Tämä on hyvä rata, Bottas kehui.

F1:n parin viikon tauon aikana muun muassa Ranskan vuorilla kuntoaan pyöräilemällä hionut Bottas lähtee uusimpaan Sotshi-kisaansa MM-pistekakkosena, mutta eroa tallitoveri Lewis Hamiltoniin on jo 55 pistettä. Parempaankin olisi ollut saumoja, mutta F1:ssä moni asia on niin pienestä kiinni: tällä kaudella kaksi paalupaikkaa ajanut Bottas on kauden aikana jäänyt aika-ajoissa kakkoseksi kuudesti, hyvin pienin marginaalein.

– No sattuuhan se, kun missaat paalun niin pienellä erolla. Olen kuitenkin ollut siinä toisellakin puolella, saamassa paalun sadasosien tai jopa tuhannesosien erolla, joten... Vauhdissa minä ja Lewis olemme olleet hyvin lähellä toisiamme. Kyse on vain siitä, että saat kaiken osumaan kohdalleen. Ja kuten sanoin edellisen kisan jälkeen, on vain ajan kysymys, milloin kaikki osuu kohdalleen ja saan noita paaluja ja voittoja taas. Siihen uskon, Bottas pohdiskeli.

Neljättä peräkkäistä ja uransa seitsemättä maailmanmestaruutta kohti vastustamattomasti jyräävä Hamilton on Sotshissa historian äärellä, sillä voitolla brittitähti nousisi Michael Schumacherin rinnalle eniten F1-osakilpailuvoittoja ottaneena ajajana.

– Kyllähän tuossa puhutaan isoista luvuista (91 gp-voittoa). Itsekin seurasin Michaelia ja kaikkia lajin suursankareita, ja tuo lukema on iso. Tietenkin yritän estää tuota tapahtumasta tänä viikonloppuna, olen täällä voittaakseni. No, silti se on vain ajan kysymys kun Lewis tuon voittolukeman saavuttaa, ja hänen on syytä olla siitä ylpeä, Bottas mietti.

Lue myös:

Lewis Hamilton on enää voiton päässä Michael Schumacherin ennätyksestä – asiantuntija pani sekasortoisessa kisassa merkille seikan, joka kuvaa britin suuruutta

Kansainvälinen autoliitto tutkii F1-tähti Lewis Hamiltonin t-paidan tekstin sanoman

Naisten W Series -formulasarjan kisat saatetaan tulevaisuudessa ajaa F1-kisojen yhteydessä – Emma Kimiläinen uskoisi tämän avaavan naiskuljettajille todellisia näytönpaikkoja

Suosittelemme sinulle