Hyppää sisältöön

Annemari Kiekara valittiin Suomen edustajaksi MM-puolimaratonille

Annemari Kiekaran tavoitteena on juosta kotimainen kärkiaika.

Annimari Kiekara juoksee viikonloppuna maastojuoksun SM-kisoissa. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen Urheiluliitto ilmoitti torstaina, että puolimaratonin MM-kisoissa lokakuussa Suomea edustaa Annemari Kiekara. Juoksu käydään Puolan Gdyniassa.

– Puolassa tavoite on juosta kotimainen kärkiaika. Jos on hyvä päivä, on mahdollista, että aika olisi 1.11-alkuinen eli alle tunnin ja 12 minuutin, 43-vuotias Kiekara arvioi. Kauden kotimainen kärkiaika on Camilla Richardssonin 1.12.46.

Seuraavaksi Kiekara nähdään maastojuoksun SM-kisoissa Kurikassa sunnuntaina. Tänä vuonna miehillä ja naisilla on molemmilla ensi kerran kaksi matkaa, 4 ja 10 kilometriä.

– Juoksen mahdollisesti molemmat matkat. Päätän 10 kilometrin jälkeen, osallistunko myös 4 kilometrin kilpailuun, kymmenkertainen maastojuoksun Suomen mestari Kiekara sanoi tiedotteessa.

Miesten 4 kilometrin puolustava mestari Topi Raitanen ei ole Kurikassa mukana.

– Jaloissa on kolotuksia. Paikat eivät ole vielä täysin terveenä. Siksi en pysty vielä juoksemaan täysillä. Mieli tekisi kilpailla, mutta joudun jättämään SM-kilpailut väliin, Raitanen harmitteli.

Estejuoksun Suomen ennätysnainen Sandra Eriksson sen sijaan nähdään SM-maastossa. Jalkavaivojen kanssa pitkään kamppaillut Eriksson juoksee ensimmäisen kilpailunsa kahteen vuoteen.

– Harjoitusmäärät eivät vielä ole korkeat, mutta päätavoite onkin vasta ensi vuonna. Nyt ei kannata ottaa riskejä. Olen tehnyt myös todella hyvää voimaharjoittelua ja pyöräillyt vähän, Eriksson kertoi.

– Kurikasta minulla ei ole paljon odotuksia. Päätin vasta kaksi viikkoa sitten, että juoksen nämä kilpailut. Tiedän, etten ole kunnossa. Olen vain iloinen, että pääsen juoksemaan.

Lue myös:

Estejuoksija Sandra Eriksson palaa kisoihin kahden vuoden tauon jälkeen: "Olen ottanut päivän kerrallaan"

Annemari Kiekara haikeana tuplamestaruuden jälkeen – kympin mitalistit keski-iältään nelikymppisiä

Suomen ainoalta kansainvälisen tason kestävyysjuoksijalta rehellistä puhetta: Kova kisa Belgiassa olisi palvellut paremmin kuin Ruotsi-ottelu – "Sanktioita väläyteltiin"

Suosittelemme sinulle