Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Bottas oli nopein ulosajojen pätkimissä Sotshin harjoituksissa

Carlos Sainz ja Nicholas Latifi ajoivat ulos harjoituksissa.

bottas
Valtteri Bottas oli nopein Sotshin ensimmäisissä harjoituksissa. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas piti parasta vauhtia formula ykkösten Venäjän gp:n ensimmäisissä harjoituksissa. Renaultin Daniel Ricciardo jäi Bottaksesta 0,507 sekuntia ja Red Bullin Max Verstappen 0,654 sekuntia.

Ulosajojen pätkimissä harjoituksissa Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 15:s ja MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton vasta 19:s.

Sotshin moottorirata osoitti vaikeutensa, kun McLarenin Carlos Sainz ja Williamsin Nicholas Latifi ajoivat ulos puolen tunnin välein. Sainz menetti autonsa hallinnan mutkassa ja osui perä edellä seinään. Sainzin menopelistä rikkoutui takasiipi, jota korjattiin varikolla samaan aikaan kun virtuaalinen turva-auto kiersi rataa.

Puoli tuntia Sainzin haverin jälkeen Latifi menetti autonsa hallinnan ja ajoi seinään kylki edellä. Hänen ohjaama Williams vaurioitui sen verran pahasti, että harjoitusjakso piti keskeyttää kokonaan hetkeksi. Latifi kuitenkin kuittasi heti tiimiradiossa olevansa kunnossa.

Toiset harjoitukset alkavat kello 15.

Lue myös:

Alonson ennätyksen rikkomisella ei ole Räikköselle väliä – "Ei tuo ole syy siihen jatkanko vai enkö jatka"

Bottas palaa debyyttivoittonsa radalle – haluaa estää Hamiltonin ennätysjuhlat: "On vain ajan kysymys, milloin kaikki osuu kohdalleen"

Suosittelemme