Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Länsi-Savo: Mikkeli sitoutti tunnettua professoria tuntuvalla lisäpalkkiolla vuosien ajan

Länsi-Savon vahvistamattomien tietojen mukaan palkkiota olisi maksettu useita tuhansia euroja kuukaudessa.

Mika Sillanpää
Kuva: Satu Tähkä
Juho Liukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sanomalehti Länsi-Savo kertoo, että Mikkelin kaupunki on maksanut kehitysyhtiönsä Miksein kautta Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT:n professori Mika Sillanpäälle lisäpalkkaa vuosien ajan.

Länsi-Savon mukaan ainakin vuodesta 2014 alkaen kyse on ollut "sitouttamisrahasta", johon ei lehden mukaan vaikuta liittyneen konkreettisia työvelvollisuuksia. Lehti kertoo, että vahvistamattomien tietojen mukaan Mikkeliltä saatu palkka olisi ollut 4500 euroa kuukaudessa.

Lehti on haastatellut myös rikosoikeuden professoria, joka pitää järjestelyä erikoisena.

Sillanpää ei työskentele enää LUT:ssa. Hänen tehtävänsä Mikkelin yksikössä päättyi viime vuoden lopulla.

Lehti kertoo, että Mikkelin kaupunki on päättänyt lopettaa palkanmaksun alkuvuodesta, mutta Sillanpää on riitauttanut asian ja nostanut kanteen kaupungin kehitysyhtiötä vastaan.

JUTTUA KORJATTU 25.9.2020 kello 13:33 Länsi-Savo -lehden mukaan vaikuttaa siltä, että sitouttamisrahaan ei ole liittynyt konkreettisia työvelvollisuuksia.

Lue myös:

Länsi-Savo: Mikkeli sitoutti professoria sadoilla tuhansilla euroilla – Nyt Mika Sillanpää riitelee elinkeinoyhtiön kanssa sivutyön lopettamisesta

Länsi-Savo: Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen: Mikkelin ja Mika Sillanpään palkkasuhteessa liikutaan harmaalla alueella – "En ole vastaavasta ennen kuullut"

Suosittelemme sinulle