Hyppää sisältöön

Kimi Räikkösen entisestä pomosta F1-sarjan toimitusjohtaja

Formula 1 -sarja saa uuden toimitusjohtajan vuoden alussa.

 Stefano Domenicali
Stefano Domenicali aloittaa F1-sarjan toimitusjohtajana ensi vuonna. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen

Ferrarin entinen tallipäällikkö Stefano Domenicali on odotetusti Formula 1 -sarjan uusi toimitusjohtaja. Edelliset neljä vuotta tehtävässä toiminut Chase Carey siirtyy puheenjohtajan rooliin. Vallanvaihto tapahtuu vuodenvaiheessa.

Domenicali, 55, työskenteli Ferrarilla 23 vuotta vuoteen 2014 asti ja tuona aikana hänen alaisuudessaan ajoi muun muassa Kimi Räikkönen. Ferrarin jälkeen italialainen on työskennellyt Audille ja Lamborghinille.

– Olen innoissani, että saan liittyä Formula 1 -organisaatioon, sen urheilun pariin, joka on aina ollut osa elämääni, Imolassa syntynyt ja Monzassa asuva Domenicali totesi F1-sarjan nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Domenicalin nimityksen myötä F1-sarjan tärkeissä rooleissa on nyt kolme Ferrarin entistä työntekijää. Ross Brawn, joka toimi aikoinaan muun muassa Ferrarin teknisenä johtajana, on tätä nykyä Formula ykkösten moottoriuheilujohtaja. Ferrarin tallipäällikkönä ja lyhyen ajan toimitusjohtajanakin työskennellyt Jean Todt taasen on Kansainvälisen autoliiton (FIA) nykyinen puheenjohtaja.

Lue myös:

Kaikki F1-tallit allekirjoittivat sopimuksen, joka takaa lajin tulevaisuuden – tavoitteena kutistaa eroja radalla ja taloudessa

Uusi omistaja vannoo F1:n perinteiden nimiin - "Emme hankkineet sarjaa Yhdysvaltojen takia"

Suosittelemme sinulle