Hyppää sisältöön

Kauas paalusta jäänyt Valtteri Bottas saa kisaan merkittävän edun: suomalainen haluaa uusia aiemman uroteon – "Itse asiassa hyvä paikka lähteä"

Lewis Hamiltonin tapahtumarikas aika-ajo päättyi iloisesti.

bottas
Valtteri Bottas jäi Sotshin aika-ajossa kolmanneksi. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Valtteri Bottas ei osannut Venäjän GP:n aika-ajon jälkeen sanoa, miksi vauhti ei riittänyt ratkaisuhetkillä tallikaveri Lewis Hamiltonia vastaan. Kaksikon väliin kiilasi lopulta Red Bullin Max Verstappen, joten Bottas lähtee sunnuntain kilpailuun kolmannesta ruudusta.

– Vauhtimme on ollut hyvää ja kaksi ensimmäistä osioita menivät sujuvasti. En tiedä mitä tapahtui kolmannessa osiossa. Ollakseni rehellinen en ymmärrä, miksi en kyennyt vastaamaan Lewisin aikaan, Bottas sanoi lehdistötilaisuudessa.

Mercedes-kuski Bottas on perinteisesti viihtynyt Sotshin radalla hyvin ja otti vuonna 2017 uransa ensimmäisen voiton juuri Venäjän GP:ssä. Lähtöruutu oli tuolloin sama.

– Lähdin täällä kerran kolmannesta ruudusta ja tiedän, mitä silloin tapahtui. Yritän tehdä nyt saman tempun, Bottas viittasi kolmen vuoden takaiseen kilpailuun.

Bottaksella ja Verstappenilla on sunnuntain kilpailussa yksi selkeä etu Hamiltoniin nähden. Molemmat pääsevät lähtemään kovemmalla rengasseoksella, kun taas Hamilton joutuu tyytymään pehmeään. Sebastian Vettelin ulosajo aika-ajon toisessa osiossa sekoitti Hamiltonin suunnitelmat ja hän joutui turvautumaan pehmeään renkaaseen.

Bottas pysyi alakanttiin sujuneesta aika-ajosta huolimatta lehdistötilaisuudessa viilipyttynä.

– Aika-ajosta jäi kysymysmerkkejä, mutta täällä kolmosruutu on itse asiassa hyvä paikka lähteä. Minulla on myös oikeat renkaat, joten kaikki on mahdollista. Ehkä vain pelasin pelejä ja halusin kolmanteen ruutuun, Bottas sanoi salamyhkäisesti.

sotshi f1
Lewis Hamilton oli jälleen aika-ajojen ykkösnimi. Kuva: Getty Images

Hamiltonia hirvitti

Hamilton voi nousta sunnuntaina voitolla Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Lähtösuoran ja ensimmäisen mutkan pitkä kiihdytys huolettaa brittiä kilpailun lähdössä.

– On mukavaa olla paalulla, mutta tällä radalla siitä on luultavasti vähiten hyötyä. Kisan voittaminen tulee olemaan todella hankalaa, kun perässä olevat autot ajavat kovemmalla renkaalla, Hamilton pohti lehdistötilaisuudessa.

Hamiltonin mukaan aika-ajo oli yksi hirveimmistä hänen urallaan mieluisasta lopputuloksesta huolimatta. Punaisten lippujen jälkeen Hamilton taisteli aikaa vastaan, jotta ehti ajaa nopean kierroksen ja pelastaa itsensä jatkoon viimeiseen osioon.

– Se oli kamalaa, sydän pomppasi kurkkuun, Hamilton totesi.

Hamilton joutui aika-ajon jälkeen vielä tuomariston pakeille, kun hän palasi toisessa osiossa radalle kiellettyä reittiä. Samasta syystä puhutteluun päätyivät myös Haasin Kevin Magnussen ja Romain Grosjean sekä Williamsin Nicholas Latifi. Rangaistuksia ei kuskeille tuomittu.

Venäjän GP ajetaan sunnuntaina kello 14.10. Yle Urheilu seuraa tapahtumia tiiviisti verkkosivuilla.

Lue myös:

Hamilton ajoi paalulle näytöstyyliin Venäjän GP:n dramaattisissa aika-ajoissa – Bottas jäi kolmanneksi

Hamilton ajoi paalupaikalle ylivoimaisella tavalla, Verstappen kiilasi Bottaksen edelle – näin Venäjän GP:n aika-ajot etenivät

Suosittelemme sinulle