Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sotkamon Jymyn pinteestä nostanut Roope Korhonen pidätteli itkua mestaruuden ratkettua: "Olen niin iloinen"

Roope Korhonen, 39, nosti viime sunnuntaina Jymyn kuilun partaalta kolmanteen otteluun. Lauantaina hän sai juhlia uransa 20:ttä SM-mitalia.

Kimmo Rauatmaa / STT Lehtikuva 26.9.2020
Roope Korhonen liikuttui lauantaina voitetusta mestaruudesta. Kuva: Kimmo Rauatmaa / STT Lehtikuva
Kimmo Porttila,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka lauantaina voitettu Suomen mestaruus oli Sotkamon Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhoselle uran 12:s, hän oli lauantaina voitetun mestaruuden jälkeen hyvin liikuttunut.

– Yritän pidätellä itkua, kun olen niin iloinen. Varmaan jossain vaiheessa purkaantuu. Olemme viisi vuotta olleet niin lähellä. Tänään tämä joukkue pelasi niin huikean matsin,Roope Korhonen sanoi Yle Urheilulle.

Sotkamo oli pudotuspeleissä monta kertaa tiukoilla. Sarja Vimpelin Vetoa vastaan ratkesi vasta kolmannessa pelissä ja finaaleissakin Jymy joutui viime lauantaina tiukkaan paikkaan, kun sarja oli katkolla Kouvolan Pallonlyöjille.

Tuolloin Korhonen nousi esiin ja tyhjensi pajatson supervuoroparissa. Korhonen löi ottelussa peräti 1+6 juoksua.

– Kävimme tiukoilla tässä sarjassa. On niin onnellinen ja tyhjentävä olo, että ei oikein osaa muuta sanoa, Korhonen nieleskeli.

Korhonen paljasti haastattelun aikana myös syyn suureen tunnekuohuunsa.

– Minulla on ollut tavoitteena, että voitan pojalle yhden mestaruuden ja nyt se tuli. Pääsen tuota poikaa nostamaan ensimmäistä kertaa kapteenina, joten eihän tämän hienompaa hetkeä ole urheilijana.

39-vuotias Sotkamon lyöjämörssäri oli myös lauantaina oivassa vireessä, sillä Korhonen löi kolme juoksua. Jymyn luottojokeri on voittanut uransa aikana kaikkiaan 20 miesten SM-mitalia.

Lue myös:

Pelinjohtaja Komulaisen tunteet nousivat pintaan Aapo-pojan Suomen mestaruudesta: "Aika kova jätkä"

Jymy meni menojaan finaalissa – 17-vuotias lukkari nousi järjestysmiehestä mestariksi: "Uskomaton tarina"

Suosittelemme sinulle