Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pelinjohtaja Komulaisen tunteet nousivat pintaan Aapo-pojan Suomen mestaruudesta: "Aika kova jätkä"

Sotkamon Jymyn Jani Komulainen myöntää lukkaripäätöksen olleen vaikea ratkaisu.

komulainen
Jani Komulainen voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa pelinjohtajana. Kuva: AOP
Kimmo Porttila,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotkamon Jymy lähti pesäpallokauteen yhtenä ennakkosuosikkina, mutta matka miesten Suomen mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen on pitänyt sisällään mielenkiintoisia käänteitä.

Jymy teki jo ennen kauden alkua ison nuorennusleikkauksen, kun Markus Tuikka, Jere Vikström ja Jussi Korhonen jättivät joukkueen ja tekivät tilaa Konsta Kurikalle, Riku Niemelle ja Kalle Kuosmaselle.

Kauden edetessä myös pelinjohtaja Jani Komulaisen poika Aapo pääsi näyttämään taitonsa lukkarin tontilla. Lopulta Aapo Komulainen nousi jopa ykköslukkariksi ohi Ville Väliahon.

Jälkikäteen ajateltuna Komulaisen ratkaisua voi pitää oikeana, sillä Aapo Komulainen pisti suorituksillaan Kouvolan Pallonlyöjät ahtaalle. Ensimmäisen mestaruutensa pelinjohtajana voittanut Jani Komulainen kuitenkin myöntää lukkaripäätöksen olleen vaikea.

– Ville on erittäin hyvä lukkari ja Aapo nuori haastaja. Piti vaan kylmänviileästi analysoida, mikä on meidän joukkueen kannalta paras ratkaisu nimenomaan kokonaisuuden kannalta. Jälkikäteen on helppo sanoa, että oli oikea valinta, Komulainen kommentoi mestaruuden ratkettua Yle Urheilulle.

Oliko jotain erityisiä tuntemuksia, kun poika haettiin hakemaan kultamitalia?

– Kyllä siinä nyt oli. Kun hän otti paikkansa lukkarina, niin pystyin siihen aika ammattimaisesti suhtautumaan, mutta nyt meinasi tuossa siitäkin asiasta vähän herkistyä. Aika kova jätkä, Komulainen sanoi kaksi juoksua lyöneestä pojastaan.

Aapo Komulainen
Aapo Komulainen syötti vaikeita syöttöjä finaaleissa ja piti KPL:n ahtaalla. Kuva: All Over Press

"Käsittämättömiä kuoppia"

Jymy sijoittui runkosarjassa toiseksi ja selviytyi helposti välieriin, joissa Vimpelin Veto pisti sotkamolaiset tiukille. Jymy voitti ensimmäisen ottelun 2–0, mutta seuraavassa kamppailussa Vimpelissä kotijoukkue nousi toisella jaksolla kahdeksan juoksun takaa ottelun voittajaksi.

Ratkaisevassa välierässä Jymy kasasi itsensä ja voitti niukasti 1–0.

– Runkosarjassa ja pudotuspeleissä meillä oli käsittämättömiä kuoppia ja olimme selkä seinää vasten todella monta kertaa. Onhan tämä ihan käsittämätöntä. Nuoria jätkiä tulee ja vanhat painaa menemään, Komulainen iloitsi.

Lue myös:

Sotkamon Jymyn pinteestä nostanut Roope Korhonen pidätteli itkua mestaruuden ratkettua: "Olen niin iloinen"

Jymy meni menojaan finaalissa – 17-vuotias lukkari nousi järjestysmiehestä mestariksi: "Uskomaton tarina"

Suosittelemme sinulle