Hyppää sisältöön

Valtteri Bottas ajoi upeaan voittoon Venäjällä! Tallikaveri Hamiltonin voittotaistelu kaatui erikoiseen virheeseen jo ennen kisaa

Valtteri Bottas nappasi F1-kauden toisen voittonsa Venäjällä.

Valtteri Bottas oli päivän ykkösnimi Sotshin radalla. Kuva: Getty Images

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Mercedeksen Valtteri Bottas on voittanut F1-sarjan Venäjän GP:n Sotshissa. Kolmannesta ruudusta lähtenyt Bottas nousi kärkeen tallikaveri Lewis Hamiltonin saaman aikarangaistuksen seurauksena ja hallitsi kilpailua sen jälkeen.

Red Bullin Max Verstappen oli lopputuloksissa toinen ja Hamilton kolmas.

Kun kisaa oli ajettu kuusi kierrosta, Hamiltonille tuomittiin kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta kielletyssä paikassa ennen kisaa tehdyistä harjoituslähdöistä. Pehmeällä rengasseoksella kisaan lähtenyt Hamilton joutui vaihtamaan renkaansa ja suorittamaan aikarangaistuksensa jo 16. kierroksella.

Bottas pääsi kärkipaikalle ja ajoi kovemmilla renkailla erinomaista kyytiä venyttäen eroa toisena olleeseen Verstappeniin. Suomalainen teki kisan ainoan varikkopysähdyksensä kierroksella 26 ja kontrolloi kilpailua kärkipaikalla loppuun saakka.

– Vauhti oli todella mahtavaa ja pystyin hallitsemaan kilpailua. En ollut huolissani Verstappenin vauhdista takanani missään vaiheessa. Edellisestä voitosta on jo aikaa, ja nyt haluan pitää tästä kiinni, Bottas sanoi kisajärjestäjän haastattelussa.

Bottas oli päästä Hamiltonin ohi jo lähdössä. Suomalainen syöksyi Verstappenin ohi ja haastoi Hamiltonia, mutta britti pysyi edellä, kun Bottaksen jarrutus myöhästyi.

Voitto oli Bottakselle kauden toinen ja uran yhdeksäs. Sotshin radalla suomalainen oli voittanut kerran aiemmin vuonna 2017. Silloinkin hän lähti kisaan kolmannesta lähtöruudusta.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ei pystynyt taistelemaan pistesijoista ja oli lopulta 14:s. Kilpailu oli Räikköselle jo uran 322:s, ja hän nousi jakamaan kärkipaikkaa kaikkien aikojen tilastossa brasilialaisen Rubens Barrichellon kanssa.

F1-kausi jatkuu Saksassa Nürburgringin radalla kahden viikon kuluttua. Hamilton johtaa MM-sarjaa nyt 44 pisteen erolla Bottakseen.

Lue myös:

Bottas ajoi virheettömän kilpailun ja otti Sotshissa kauden toisen voittonsa – näin Venäjän GP eteni

Kauas paalusta jäänyt Valtteri Bottas saa kisaan merkittävän edun: suomalainen haluaa uusia aiemman uroteon – "Itse asiassa hyvä paikka lähteä"

Hamilton ajoi paalupaikalle ylivoimaisella tavalla, Verstappen kiilasi Bottaksen edelle – näin Venäjän GP:n aika-ajot etenivät

Suosittelemme sinulle