Hyppää sisältöön

Tamperelainen Sydänsairaala pääsi maailman 200 parhaan sydänsairaalan joukkoon

Listalla ei ole muita suomalaisia sairaaloita.

Tampereella sijaitseva Sydänsairaala on maailman 200 parhaan sydänsairaalan joukossa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Sydänsairaala Tampereelta on listattu maailman 200 parhaan kardiologisen sairaalan joukkoon. Sydänsairaalan omistavat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Listauksen on tehnyt (siirryt toiseen palveluun) yhdysvaltalainen uutislehti Newsweek. Listaus perustuu terveydenhuollon asiantuntijoiden tekemiin kansainvälisiin vertaissuosituksiin.

Sydänsairaala on jaetulla sijalla 50, mutta sijan 49. jälkeen sairaaloita ei ole asetettu järjestykseen.

Sydänsairaala on erikoistunut kardiologiaan ja sydän- ja rintaelinkirurgiaan. Newsweekin listalla ei ole muita suomalaisia sairaaloita.

Listalla on paljon amerikkalaisia, saksalaisia ja ranskalaisia sairaaloita. Kahdeksan listan parasta sydänsairaalaa tulevat Yhdysvalloista.

Sydänsairaalan toimitusjohtaja Kari Niemelä on otettu tunnustuksesta ja että se tulee kansainvälisen vertaissuosituksen perusteella.

Sairaalalistaus perustuu monivaiheiseen kyselyyn ja arviointiin, johon osallistui kymmeniä tuhansia lääkäreitä, terveydenhuollon ammattilaisia ja sairaalajohtajia yli 20 maassa touko-heinäkuussa 2020. Alkuvaiheessa mainintoja sai yli 22 000 sairaalaa, joista pisteytettiin julkaistu lista.

Erikoistuneet sairaalat listattiin myös onkologian ja endokrinologian aloilta, joissa 200 parhaan listalla ei ollut suomalaisia sairaaloita.

Yksityissairaaloita tai hyvin pieniä sairaaloita ei ole huomioitu listauksessa.

Suosittelemme sinulle