Hyppää sisältöön

Ruokolahden kunnanvaltuusto muotoili sopimuksen uusiksi – kunnanjohtajan palkkaa alennettiin ja sopimukseen lisättiin koeaika

Neuvottelut kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen kanssa jatkuvat, mutta Ruokolahtea odottaa kausi ilman kunnanjohtajaa.

Ruokolahdella joudutaan tänä syksynä olemaan jonkin aikaa ilman kunnanjohtajaa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Ruokolahden kunnanjohtajasopimuksesta on syntymässä poliittinen peli.

Ruokolahden kunnanvaltuusto teki kunnanhallituksen hyväksymään johtajasopimukseen kolme heikennystä.

Kunnanjohtajan palkkaa alennettiin 500 eurolla 7 000 eurosta 6 500 euroon, irtisanomisajan palkasta luovuttiin ja sopimukseen lisättiin kuuden kuukauden koeaika.

Muutokset tehtiin keskustan ja sosialidemokraattien esityksestä, ja hyväksyttiin äänestysten jälkeen.

"Takarajaksi oli asetettu syyskuun 23. päivä"

Erikoisen tilanteesta tekee se, että johtajasopimuksen muutoksista päätettiin toista osapuolta eli kunnanjohtajaksi valittua Anu Sepposta kuulematta.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläisen (sd.) mukaan Sepponen toimitti valtuutetuille kirjeen ennen asian käsittelyä.

– Emme valitettavasti ole päässeet Anu Sepposen kanssa yhteisymmärrykseen johtajasopimuksesta viiden viikon aikana. Kunnanhallitus asetti hänen valintansa jälkeen neuvottelujen takarajaksi syyskuun 23. päivän, kertoo Kymäläinen.

Maakuntalehti Etelä-Saimaan mukaan (siirryt toiseen palveluun) kunnanhallitus hyväksyi Sepposen kanssa neuvotellun johtajasopimuksen viime viikolla.

Maanantai-iltana pidetyssä valtuuston kokouksessa kuusi seitsemästä hallituksen jäsenestä kuitenkin äänesti aiemmin hyväksymäänsä esitystä vastaan.

Kymäläisen mukaan kyse oli nimenomaan rahasta, ja hallitus haki asiassa selkänojaa valtuustolta.

– Koska Sepposelle tarjottu sopimus ei ole johtanut sopimukseen neuvottelujen myötä, niin silloin tämä asia on avautunut uusiksi, ja käsittääkseni tästä on ollut kysymys, sanoo Kymäläinen.

"Toinen osapuoli ei voi sanella ehtoja"

Uudeksi kunnanjohtajaksi kuukausi sitten valittu Anu Sepponen ihmettelee Ruokolahden valtuuston toimintaa.

– Minusta sopimus on sellainen, että yksityiskohdista neuvotellaan eikä sellainen, että toinen osapuoli sanelee ehdot, sanoo Sepponen.

Hän kertoo tinkineensä hakemuksessa ilmoittamastaan palkkatoiveesta jo paljon.

– Omalta puoleltani ajattelen, että neuvottelemme asioista, ja kun on päästy yhteiseen näkemykseen, niin kääritään hihat ja aloitetaan työt, sanoo Sepponen.

Hän on edelleen halukas ottamaan Ruokolahden kunnanjohtajan tehtävän vastaan, kunhan sitä ennen vain päästään sopimukseen.

Sepponen ei toistaiseksi ole irtisanoutunut nykyisestä työstään Rautalammin kunnan vt. kunnanjohtajana. Hänellä on kahden kuukauden irtisanomisaika.

Anu Sepposen ja Ruokolahden kunnan edustajien väliset neuvottelut johtajasopimuksesta jatkuvat huomenna keskiviikkona.

Suna Kymäläisen mukaan Ruokolahdella joudutaan olemaan jonkin aikaa ilman kunnanjohtajaa. Nykyinen kunnanjohtaja Tuomo Sallinen siirtyy Lappeenrannan kaupunginsihteeriksi lokakuun alussa.

Suosittelemme sinulle