Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

THL:n Puumalainen: Elo-syyskuun koronatartunnoista ainakin 200 lähtöisin ravintoloista, yhdestä helsinkiläisravintolasta peräisin 40 tartuntaa

THL:n ylilääkäri perusteli uusia ravintola-alaan kohdistuneita rajoituksia A-studiossa.

Koronaa yöelämässä
Riikka Kajander
Avaa Yle-sovelluksessa

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa on kritisoinut hallituksen päätöksiä rajoittaa ravintoloiden aukioloa. Ravintolat joutuvat 8. lokakuuta lähtien lopettamaan anniskelun kello 24 ja sulkemaan ovensa kello 1 yöllä. Hallitus on perustellut rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämisellä.

MaRa on kuitenkin pitänyt uusia rajoituksia ravintola-alalle liioiteltuina ja hämmästellyt, mihin hallitus päätöksensä pohjaa.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi keskiviikkona A-studiossa, että elo-syyskuun tartunnoista ainakin 200 on peräisin ravintoloista.

– On vaikea sanoa täysin varmuudella, mistä tartunnat ovat peräisin. On kuitenkin vahva todennäköisyys, että parisataa tartuntaa on tullut viimeisen kahden kuukauden aikana.

Puumalainen kertoi myös, että yhdestä helsinkiläisravintolasta on tähän mennessä lähtöisin lähes 40 tartuntaa. Puumalaisen mukaan ravintolasta peräisin oleva tartuntarypäs on jatkanut kasvuaan syyskuun puolenvälin jälkeen.

Puumalainen ei maininnut ravintolaa nimeltä.

– Tiedämme että on ryppäitä, joissa on hyvin lyhyessä ajassa ollut kymmeniä ihmisiä, jotka ovat saaneet tartunnan, Puumalainen kertoi.

Voit katsoa A-studion keskustelun jutun kuvaa napauttamalla.

Lue myös:

Uudenmaan ravintoloilla on vielä pientä toivoa tiukkojen rajoitusten suhteen, jos "ihmiset uskovat puhetta", sanoo STM:n hallitusneuvos

Baarien työntekijät kauhuissaan uusista rajoituksista: "Meidät kaikki lomautetaan", "pahinta on epävarmuus", "en tiedä pystytäänkö toimimaan"

Uudet rajoitukset järkyttivät Lapin yöelämän keskuksessa Levillä – "Jos anniskeluoikeus on kahteentoista, niin yökerhoja ei kannata avata"

NoHo Partners ilmoitti suurista yt-neuvotteluista – MaRa hallituksen linjauksista: "Erittäin huonoja uutisia meille"

Suosittelemme