Hyppää sisältöön

Metsäteollisuus ry irtautui työehtosopimustoiminnasta – Stora Enson Oulun pääluottamusmies: "Ulostulon ajankohtaa hieman ihmettelen"

Olli-Pekka Kaikkosen mukaan yt-lain muutoksista selvittiin vastikään porukalla, ja jo se heilautti sopimusyhteiskuntaa.

Paperiliitto hoitaa Stora Enson Oulun pääluottamusmiehen Olli-Pekka Kaikkosen mukaan jatkossakin työntekijöiden neuvottelut. Kuvituskuva. Kuva: Risto Degerman / Yle

Metsäteollisuus ry ilmoitti eilen irtautuvansa työehtosopimustoiminnasta, jolloin neuvottelut työehdoista siirretään yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi.

Stora Enson Oulun pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen ihmettelee ilmoituksen ajankohtaa tilanteessa, jossa julkisuudessa on käyty keskustelua työehtosopimusten avaamisesta ja sopimusyhteiskunta on jo heilauttanut yt-lakiin koronan vuoksi tullut muutos.

– Kun se eteen on tehty töitä, että porukalla selvitään, niin ulostulon ajankohtaa hieman ihmettelen.

Silti ratkaisu ei tullut hänelle täysin yllätyksenä. Kaikkosen mukaan lähiaikoina on ollut havaittavissa konsernien välistä tyytymättömyyttä.

Metsäteollisuus ry:n ratkaisu on vielä niin tuore, että Olli-Pekka Kaikkonen ei lähde arvioimaan vaikutuksia työehdoista sopimiseen.

Kaikkonen muistuttaa, että työnantajapuoli ei ole ottanut kantaa työntekijöiden järjestäytymiseen ja Stora Enson Oulun paperityöntekijöiden neuvotteluja jatkossakin hoitaa Paperiliitto.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle