Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sotkamon Jymy jättää Ykköspesiksen sarjapaikkansa

Talous, Superpesiksen kasvava joukkuemäärä ja Jymyn asema kasvattajaseurana vaikuttivat päätökseen.

Superjymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen.
Toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo, että useampi asia vaikutti sarjapaikasta luopumiseen. Arkistokuva. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Tanja Heikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotkamon Jymy ilmoittaa luopuvansa sarjapaikastaan miesten Ykköspesiksessä. Jymyä on edustanut joukkue Jymy Jaguars.

Toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo, että tämän hetken tilanne Superpesiksessä, Jymyn asema kasvattajaseurana sekä talousasiat olivat sarjapaikasta luopumisen takana.

Ykköspesiksen kilpasarja maksaa Jymylle 60 000 euroa vuodessa. Miesten Superpesiksessä on puolestaan menossa poikkeuksellinen markkinatilanne, kun ensi kesänä sarjaa pelaa yksi joukkue lisää. Haminan Palloilijat nousivat sarjaan, ja poikkeustilanteen takia kukaan ei menettänyt sarjapaikkaansa Superpesiksessä.

– Nuorille ja ylipäätänsä pelaajille on nyt paljon kysyntää Superissa. Itse toivon, ettei lähtisi statuskysymyksellä pelaamaan Superiin, vaan rakentaisi omaa uraansa rauhassa, Kuosmanen toteaa.

Sotkamon Jymyllä ei ollut mahdollista edetä Ykköspesiksessä eteenpäin, koska seuraavaan sarjaan nousu ei onnistu jo olemassa olevan Superpesis-paikan takia.

– Superin joukkuemäärä on liian iso pelaajamäärään markkinoilla, Kuosmanen summaa.

Kuosmanen kertoo, että Jymy on ollut myös aktiivisesti neuvottelemassa yhden pelaajan kanssa mahdollisesti siirrosta Sotkamoon.

Tällä hetkellä Superpesiksessä on käynnissä kova siirtohuhujen mylly. Kuosmanen kertoo, että Jymy tiedottaa omasta paketistaan pääosin ensi viikon aikana. Jymyn nuori lukkarilupaus Aapo Komulainen nousi kesken kauden Ville Väliahon ohi. Väliaholla on sopimus voimassa vielä ensi vuoden Jymyyn.

– Lukkariasia tiedotetaan ajan kanssa, Kuosmanen kertoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle