Hyppää sisältöön

Aki Nummela ja Jussi Utriainen veivät kärkisijat – Aku Partanen haastoi juoksijoita kävellen

Helsinki City Run -tapahtumaan osallistui noin 8 000 juoksijaa.

Helsinki City Runin juoksijat vauhdissa. Kuva: Suomen Urheiluliitto

Aki Nummela oli parhaassa vauhdissa Helsinki City Run -tapahtuman puolimaratonilla. Nummela juoksi tuulisessa säässä voittoon ajalla 1.09.51.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Nummela, 35, on kilpaillut kesän mittaan eri matkoilla poislukien puolimaraton ja maraton.

– Tämä oli minulle ensimmäinen yli 10 kilometrin mittainen kilpailu sitten viime vuoden joulukuun, kertoi Nummela, joka kamppailee maratonin SM-mitaleista jo viikon kuluttua Vantaalla.

Toiseksi juossut Jussi Utriainen jäi 21 sekuntia Nummelasta. 41-vuotias Utriainen yllättyi ajastaan.

– Ajattelin, että olen tyytyväinen jos jään yhdeksän minuuttia ennätyksestäni, mutta nyt jäin siitä noin seitsemän ja puoli minuuttia, Lahden Ahkeran väreissä kilpaillut Utriainen mietti.

Kävelijä Aku Partanen taittoi reitin ajassa 1.35.29 ja oli miesten sarjan 228:s:

– Verryttelin sen ensimmäisen 10 kilometriä ja sitten kiihdytin vauhtia ja kävelin sellaisia 4.20-4.30 minuutin kilometrejä, kuten olin ajatellutkin, Partanen kertasi.

– Oli tosi mukava kävellä, kun yleensä kotimaisissa kävelykilpailuissa on niin vähän osallistujia. Nyt tuntui, että joku meni ohi tai itse ohitin jonkun koko ajan. Paljon tuli myös kannustavia kommentteja tyyliin "onpa vaikea pysyä rinnalla", Partanen totesi.

Naisten kilpailun voitti HIFK:n Maria Söderström, joka pysäytti kellot aikaan 1.19.48.

Tapahtumaan osallistui noin 8 000 juoksijaa. Kilpailu oli tarkoitus järjestää jo toukokuussa, mutta siirrettiin koronatilanteen takia lokakuulle.

Lue myös:

8 000 juoksijan massatapahtuma palaa Olympiastadionille, mutta kentälle ei saa jäädä notkumaan – osallistujien toivotaan starttaavan maski kasvoillaan

Suosittelemme sinulle