Hyppää sisältöön

Jani Komulainen jatkaa mestari-Jymyn viuhkassa, sivuraiteelle joutuneen lukkarin sopimus purettiin: "Parempi jatkaa tässä tilanteessa uraa muualla"

Topi ja Antti Korhonen sekä lukkari Ville Väliaho eivät jatka Superpesiksen mestaruuden voittaneessa Sotkamon Jymyssä. Jani Komulainen jatkaa joukkueen pelinjohtajana myös ensi kaudella.

Ville Väliaho lukkaroi Jymyssä kaudet 2019-2020.
Ville Väliahon ura ei jatku Sotkamossa. Kuva: Timo Hartikainen / AOP
Henri Pitkänen

Topi ja Antti Korhonen sekä Ville Väliaho eivät jatka Suomen mestaruuden reilu viikko sitten lauantaina voittaneen Sotkamon Jymyn riveissä. Lukkari Väliaholla, 23, oli sopimus myös ensi kaudesta, mutta sopimus purettiin.

Väliaho putosi kauden mittaan joukkueen hierarkiassa kakkoslukkariksi, kun 17-vuotias Aapo Komulainen sai päävastuun lautasen ääressä.

– Loppukausi ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Tästä syystä tultiin sellaiseen ratkaisuun, että minun on parempi jatkaa uraa tässä tilanteessa jossain muualla, Väliaho sanoo tiedotteessa.

Erinomaisen kauden pelannut Antti Korhonen, 27, kertoo halunneensa jatkaa Jymyssä, mutta työkuviot eivät mahdollistaneet jatkoa. Koko uransa Jymyssä pelannut ja viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt Topi Korhonen, 24, kertoo siirtyvänsä muualle hakemaan suurempaa vastuuta.

Pelinjohtajana nähdään jatkossakin tuttu mies, kun Jani Komulainen raapusti nimensä jatkosopimukseen. Päätös mestaruuden jälkeen oli helppo ja selkeä.

– Kolmen vuoden aikana joukkue on muuttunut rajusti ja viime kesän hienon lopputuloksen myötä on erittäin mukava jatkaa töitä motivoituneen, sitoutuneen ja kehittyvän joukkueen kanssa. Jatkopäätös oli minulle päivänselvä, Komulainen toteaa.

– Vastustajat näyttävät erittäin mielenkiintoisilta ja taas kerran vaaditaan iso työmäärä siihen, että tulemme syksyllä menestymään.

Saku Komulainen jatkaa Jani Komulaisen valmennustiimissä. Jymy kertoo tiedottavansa uusista sopimuksista tiistaina.

Lue myös:

Pelinjohtaja Komulaisen tunteet nousivat pintaan Aapo-pojan Suomen mestaruudesta: "Aika kova jätkä"

Sotkamon Jymyn pinteestä nostanut Roope Korhonen pidätteli itkua mestaruuden ratkettua: "Olen niin iloinen"

Jymy meni menojaan finaalissa – 17-vuotias lukkari nousi järjestysmiehestä mestariksi: "Uskomaton tarina"

Aapo Komulainen, 17, loistaa pelipaikalla, joka on yleensä kokeneiden tähtien valtakunta – lukiopoika nousi vaivihkaa mahtiseuran avainpelaajaksi

Superpesiksen joukkuemäärä nousee tulevalla kaudella

Sotkamon Jymy jättää Ykköspesiksen sarjapaikkansa

Jyväskylän Kiri 2020 jää ilman ykköspesispaikkaa – "Aloitamme ensi kesänä suomensarjasta"

Suosittelemme sinulle