Hyppää sisältöön

Lauluntekijä Knipin sävellys lojui kuusi vuotta pöytälaatikossa kunnes eräänä päivänä sitä lauloi tuhatpäinen saksalaisyleisö hurmiossa

"Katsoin sen varmaan seitsemän kertaa putkeen ja ajattelin, että ei voi olla totta"
"Katsoin sen varmaan seitsemän kertaa putkeen ja ajattelin, että ei voi olla totta"
Linda Pukka

Muusikko, lauluntekijä Knipi työstää parhaillaan toista soololevyään ja valmistautuu Egotrippi-yhtyeen konserttisalikiertueeseen. Kyseessä ei ole ihan tavallinen keikkakiertue vaan kokoonpanossa on Egotripin soittajien lisäksi sinfoniaorkesteri.

Tutut Egotrippi-kappaleet on sovitettu sinfoniaorkesterille ja kiertueen lisäksi ne on taltioitu myös levylle.

Egotripin ja Turun filharmoonisen orkesterin levy Aina matkalla jonnekin julkaistaan nyt perjantaina.

– Sieltä löytyy kyllä tuttuja biisejä ja muutama ehkä enemmän fanien suosikki, joka taas on sitten sovitukseltaan hieman erilaisempi kuin alkuperäinen. Kovaa kamaa on tulossa, Knipi vinkkaa.

Knipi totesi Puoli seitsemän -ohjelmassa, ettei oikein osaa edes kuvitella, että tekisi muuta kuin musiikkia. Hän on säveltänyt lukuisia hittejä myös muille artisteille.

Sävellyksen uusi elämä ja saksalaishurmos

Yleensä kappaleet eivät Knipiltä unohdu sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon, mutta Irinan myöhemmin tutuksi tekemän Hiljaisuus-kappaleen kanssa oli käydä niin.

– Mulla oli se ehkä ollut jo kuusi vuotta valmiina ilman tekstiä ja jossain vaiheessa totesin, että nyt on ehkä aika luopua, että en saa tätä ikinä tehtyä.

Sitten levy-yhtiöstä tuli soitto ja kysyttiin, löytyisikö biisejä.

– Tarjosin tätä ja he olivat aivan innoissaan. Irina teki kappaleeseen tekstin ja se taisi itseasiassa olla niin, että tämä oli Irinan ensimmäinen teksti, jonka hän on kirjoittanut.

Kappaleesta tuli Irinalle valtava hitti. Sävellys sai vielä uuden vaihteen silmään, kun Sunrise Avenuen Samu Haber esitti kappaleen Vain elämää -ohjelmassa. Eikä siinä vielä kaikki. Haber nappasi kappaleen mukaan Euroopan kiertueohjelmistoon ja saksalaisyleisö rakastui.

Knipi muisteli ohjelmassa tuntojaan, kun näki saksalaisyleisön reaktion Samu Haberin julkaisemasta videosta.

– Kävelin kotiin kaverin 50-vuotisjuhlista ja huomasin, että Samu Haber oli tägännyt minut johonkin videoon ja siinä meinasi kyllä mennä jalata alta. Katsoin sen varmaan seitsemän kertaa ja ajattelin, että ei voi olla totta.

Videolla tuhatpäinen saksalaisyleisö laulaa sanatarkasti yhteen ääneen Knipin säveltämää ja Irinan sanoittamaan kappaletta sujuvalla suomenkielellä.

Katso koko Knipin haastattelu Yle Areenasta.

Suosittelemme sinulle