Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kouvolassa hyllytetty kohupelaaja Sotkamon Jymyn riveihin – lukkarilupaus Komulaiselle jatkosopimus

Toni Laakso vahvistaa ensi kaudella hallitsevaa mestaria Sotkamon Jymyä. Nuorista lupauksista muun muassa Aapo Komulainen ja Kalle Kuosmanen tekivät jatkosopimukset seuran kanssa.

Toni Laakso, KPL.
Toni Laakso edustaa ensi kaudella Sotkamon Jymyä. Kuva: Tomi Hänninen
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotkamon Jymy on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 33-vuotiaan Toni Laakson kanssa. Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti on pelannut viisi edellistä kautta Kouvolan Pallonlyöjissä, ja hän on edustanut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi myös yhdeksän kautta Kiteen Palloa.

Useista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Laakso hyllytettiin Kouvolan joukkueen toiminnasta viime kesänä hänen rikottuaan joukkueen sääntöjä. Hän on kertonut avoimesti aiemmin myös muun muassa masennuksestaan sekä peliriippuvuudestaan.

Hallitsevan mestarin pelinjohtajana jatkava Jani Komulainen näkee monipuolisessa Laaksossa edelleen lunastamatonta potentiaalia.

– Laakso on ollut tähän saakka periaatteessa ikuinen lupaus, joka voisi olla parhaimmillaan Suomen paras pesäpalloilija. Sitä potentiaalia ei ole vielä ulosmitattu ja sen me haluamme hänestä täällä Sotkamossa tehdä, Komulainen sanoo seuran tiedotteessa.

Jo yli 350 ottelua Superpesiksessä pelannut Laakso odottaa tulevia haasteita legendaarisessa pesäpallokunnassa innolla.

– Etuoikeutettu olo, se tulee ensimmäisenä mieleen. Niin paljon löytyy intoa, että tässähän lähti kymmenen vuotta ikääkin pois. Henkilökohtaisesti haluan ottaa viimeisen askeleen ihan absoluuttiseksi huippupelaajaksi, Laakso toteaa.

Junioreille jatkoja

Maanantaina Jymy tiedotti, etteivät Topi ja Antti Korhonen sekä Ville Väliaho jatka ensi kaudella seurassa. Väliahon lukkarin paikalta kesken kauden syrjäyttänyt Aapo Komulainen, 17,jatkaa kehittymistä Jymyn lautasen ääressä myös kaksi seuraavaa kautta.

Uskomattoman nousun joukkueen avainpelaajien joukkoon haastavalla pelipaikalla tehneen Komulaisen lisäksi Jymy on tehnyt kaksivuotisen jatkon Riku Niemen, Oskari Lukkarin sekä Niko Tuikan kanssa. Niin ikään komean läpimurron pääsarjakentille tehnyt Kalle Kuosmanen teki vuoden jatkon, Matias Litmasen sopimus on 1+1-vuotinen ja Aatu Saastamoisen 1+2-vuotinen.

– Nuoret miehet ovat jo tämän syksyn esityksillä osoittaneet, että pystyvät henkisesti pelaamaan kovimpia pelejä. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeä muistaa, että kaikki ovat vasta kehittymässä kohti Suomen huippua, niin fyysisesti kuin taidollisestikin, Komulainen muistuttaa.

Viime kauden joukkueesta lyöjäjokeri Lauri Rönkön sopimusneuvottelut jatkuvat edelleen.

Lue myös:

Jani Komulainen jatkaa mestari-Jymyn viuhkassa, sivuraiteelle joutuneen lukkarin sopimus purettiin: "Parempi jatkaa tässä tilanteessa uraa muualla"

KPL:n tähtipelaajan yli kuukauden mittainen hyllytys päättyi tiistaina − avasi ajatuksiaan Kouvolan Sanomille: "Virheestä pitää maksaa"

KPL:n tähtipelaaja hyllytettiin kokoonpanosta eikä paluupäivä ole tiedossa – joutuu osoittamaan, että on pelipaikkansa arvoinen

Sotkamon Jymy jättää Ykköspesiksen sarjapaikkansa

Superpesiksen joukkuemäärä nousee tulevalla kaudella

Suosittelemme sinulle