Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

MTV: Pekka Katajan epäillystä murhan yrityksestä ollut kiinniotettuna kolmaskin epäilty – tapaukseen saattaa liittyä useampia henkilöitä

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan vaalipäällikön epäilty murhan yritys tapahtui Jämsänkoskella heinäkuussa.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja Jämsän torilla 15. elokuuta 2020.
Pekka Katajan kimppuun käytiin hänen kotonaan Jämsänkoskella heinäkuussa. Tapahtunutta on tutkittu epäiltynä murhan yrityksenä. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva
Elli Tervo
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi epäilee perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan epäillystä murhan yrityksestä myös kolmatta henkilöä. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV.

– Tapaukseen epäillään liittyvän lisäksi myös muita henkilöitä, kertoo tutkinnanjohtaja Jussi Luoto keskusrikospoliisista.

Tällä hetkellä vangittuina ja epäiltyinä murhan yrityksestä ovat jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen ja äärioikeistolainen vaikuttaja Tero Ala-Tuuhonen. Yle on julkaissut Torssosen ja Ala-Tuuhosen nimet poikkeuksellisesti jo kesken poliisitutkinnan rikoksen poikkeuksellisuuden ja epäiltyjen yhteiskunnallisen aseman ja poliittisen toiminnan vuoksi.

Kolmannella epäillyllä on yhteyksiä Torssoseen ja Ala-Tuuhoseen, jotka vangittiin syyskuussa. Kolmas epäilty oli pari päivää kiinniotettuna syyskuun alussa, mutta häntä ei ole vaadittu vangittavaksi.

– Kolmas henkilö on edelleen tapauksessa epäilyn asteella, Luoto sanoo.

Tapauksen esitutkinta on vielä kesken. Syytteen nostamisen määräpäivä on 1. joulukuuta. Kaikkia kolmea epäiltyä kuullaan vieälä, Luoto sanoo.

– Avoimia kysymyksiä on vielä.

Poliisi on puhuttanut myös tietoonsa saamia todistajia, joita on Luodon mukaan muutamia. Heillä on havaintoja epäillyn murhayrityksen ajalta ja sen jälkeen.

Kuulustelujen lisäksi esitutkinnassa on tehty paljon teknistä tutkintaa, joka on Luodon mukaan vielä osittain kesken.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustajan Pekka Katajan epäilty murhan yritys tapahtui viime heinäkuussa Jämsänkoskella.

Lue lisää:

Kaksi vangittu Pekka Katajan murhan yrityksestä, toinen jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, Kataja esti miehen ehdokkuuden vaaleissa

Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillyt Ala-Tuuhonen ja Torssonen pidetään edelleen vangittuina

Suosittelemme sinulle