Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ilmari Niskanen avasi maalitilinsä Huuhkajissa, mutta ei rohjennut tuulettaa osumaansa – tyly tulos veti mielen matalaksi: "Sunnuntaina on kasvojen pesun paikka"

Puola kukisti Gdanskissa pelatussa maaottelussa Suomen 5–1. Suomen ainoasta osumasta vastasi Ilmari Niskanen, joka osui uransa toisessa A-maaottelussa.

Ilmari niskanen
Ilmari Niskanen debytoi A-maajoukkueessa Walesia vastaan syyskuun alussa. Kuva: Tomi Hänninen
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue lähti Puolaan kovien pelien perässä, ja sellaisen se tosiaan sai. Ilman tähtihyökkääjä Robert Lewandowskia operoinut Puola ohitti Huuhkajien maalia vartioineen Jesse Jorosen viidesti ja johti avausjakson jälkeen peliä jo 3–0.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli pettynyt tylyyn 1–5-tappioon.

– Tämä oli aikamoinen opetus meille. Tässä näkyi yksilötasolla se ero, mikä Puolan ja meidän pelaajiemme välillä on, Kanerva totesi ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Yksi Huuhkajien onnistujista oli kuitenkin A-maajoukkueessa avausosuman iskenyt Ilmari Niskanen. KuPSista Saksan 3. Bundesliigassa pelaavaan Ingolstadtiin syyskuussa siirtynyt Niskanen katseli avausjakson vaihtopenkiltä, mutta korvasi Thomas Lamin toisella jaksolla.

Niskanen oli iskussa heti ensiminuuteilla. Hän oli lähellä avausmaalia jo heti toisen jakson alussa, kun hän pääsi karkaamaan puolalaispuolustajien välistä ja sai Fredrik Jenseniltä nappisyötön. Puolan maalia vartioinut Bartlomiej Dragowski piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

Suomen avausmaalia saatiin odotella 68. minuutille, kunnes Niskasen komea kuti upposi vasempaan yläkulmaan. Osuma oli uransa toista A-maaottelua pelanneelle Niskaselle maajoukkueuran avausmaali.

– Lähti kyllä juuri sellainen veto kuin ylitinkin. Totta kai olen älyttömän iloinen, että sain jo tässä vaiheessa maajoukkueuraa maalitilin auki, mutta valitettavasti se ei mieltä ihan hirveästi lämmitä, Niskanen kertasi Yle Urheilulle.

– Valtava kunnia tehdä maali, mutta tuossa vaiheessa tilanne oli jo 4–1. Se vei vähän onnea pois. Minulle maalien tuulettaminen on ihan ykkösjuttu, mutta nyt se ei tullut kysymykseenkään.

Syyskuun Wales-ottelussa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Niskanen pelasi Puolassa tutummassa, hyökkäävässä roolissa. Se sopi Wales-ottelussa wing-backina pelanneelle Niskaselle.

– Vahvuuteni ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä ja nyt pääsin niitä käyttämään. Tykkään wing-backin paikastakin tosi paljon, siinä pystyn paikkamaan juoksuvoimaa ja kestävyyttä ihan yhtä lailla hyväksi. Molemmat pelipaikat sopivat, mutta kun vahvuudet ovat hyökkäyspäässä niin mieluummin olen enemmän viimeistelemässä ja tekemässä ratkaisuja, Niskanen summasi.

Sunnuntaina kasvojen pesun paikka

Suomen avauspuolisko oli synkkä, sillä Puola johti ottelua 3–0 jo 38. minuutin jälkeen Kamil Grosickin hattutempulla.

– Tulos on todella heikko, ei siitä mihinkään pääse. Oma pelimme oli varsinkin avausjaksolla todella heikkoa ja päästimme Puola ihan liian helposti vaarallisille paikoille. Omatkin hyökkäykset olivat aika vähissä. Toisella puoliajalla paransimme paljon, mutta Puola karkasi jo 4–0:aan niin onhan se liian iso matka kirittäväksi, Niskanen mietti.

– Todella paljon jäi petraamista. Nyt on pari päivää aikaa nollata se ja sitten sunnuntaina kasvojen pesun paikka, Niskanen vakuutti.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina kotona Helsingissä, kun Huuhkajat isännöi Olympiastadionilla Kansojen liigan ottelussa Bulgariaa.

Niskanen toivoo, että myös hänen nimensä löytyy avauskokoonpanosta.

– Totta kai toivon niin. Pystyn olemaan ihan tyytyväinen omaan peliin. Kilpailu on älyttömän kovaa, joten tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, olenko kokoonpanossa vai en. Jos olen, pyrin tuomaan mahdollisimman paljon joukkueelle.

Lue myös:

Suomi jäi Puolan jyrän alle – Kamil Grosicki iski hattutempun ensimmäisellä puoliskolla, Ilmari Niskaselle maajoukkueuran avausmaali

Saksalaisseura innoissaan Niskasen hankinnasta: "Nälkäinen, dynaaminen ja hyvin lahjakas"

Ilmari Niskasen lapsuuden unelma kävi toteen, kun nimi löytyi viime viikolla maajoukkueen kutsusta: "En voisi enää onnellisempi olla"

Suosittelemme