Hyppää sisältöön

Sairaanhoitopiirit ovat koonneet alueelliset rajoitukset omille sivuilleen – Täältä löydät oman alueesi koronasuositukset

Epidemiatilanne on huonontunut kuuden sairaanhoitopiirin alueella.

Maskisuositus on voimassa koko maassa sisätiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei voi pitää. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Sairaanhoitopiirit ja kuntayhtymät ovat laatineet omia ohjeistuksiaan alueellisesti sen mukaan miten koronaepidemia kehittyy alueella. Sairaanhoitopiirien sivuilta löytyy linkkejä myös kuntakohtaisiin rajoituksiin sekä suosituksiin, sillä osa kunnista on antanut tarkempia ohjeistuksia omalle alueelleen.

Tilanne on heikentynyt kuudella alueella: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueet ovat kiihtymisvaiheessa. Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut olevansa leviämisvaiheessa.

Paikallissuosituksia on odotettu, sillä ne ovat ensisijaiset ohjeet, joita alueen asukkaiden tulisi noudattaa. Ohjeistuksia on tähän saakka joutunut etsimään ja yhdistelemään sekä alueen omilta sivuilta että THL:n sivuilta.

Tässä ovat sairaanhoitopiirien koronasivujen linkit, joista saat tarkempaa tietoa kunkin alueen suosituksista ja rajoituksista:

Lue lisää:

Koronatapausten määrä noussut merkittävästi viimeisen kuukauden aikana – Alueelliset suositukset koottu omille sivuilleen

Suosittelemme sinulle