Hyppää sisältöön

Mick Schumacher ei päässyt tekemään F1-debyyttiä – sumusää peruutti Nürburgringin avausharjoitukset

Formula ykköset ajavat tällä viikolla Nürburgringin radalla.

Katsojat odottelivat Nürburgringin radalla sateisessa säässä. Kuva: Getty Images

Formula ykkösten Nürburgringin osakilpailun ensimmäiset vapaat harjoitukset on peruttu huonon sään vuoksi. Sateisessa ja sumuisessa säässä lääkärihelikopteri ei saanut nousulupaa, joten myöskään kuljettajat eivät saaneet ajolupaa saksalaisradalle.

Adenaun kaupungissa ja sen liepeillä on satanut vettä koko aamupäivän, ja sumu on sankka etenkin sairaalan lähellä. Näkyvyys on huono myös rata-alueella.

Lisämaustetta ensimmäisiin harjoituksiin pit tuoda F2-kuljettaja Mick Schumacherin esiintyminen Alfa Romeolla Kimi Räikkösen tallitoverina. Schumacher on seitsemänkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin poika. Mick Schumacherin debyytti F1-viikonlopuissa kuitenkin nyt viivästyy Nürburgringin avausharjoitusten perumisen takia. Mick Schumacherin ohella saman kohtalon koki toinen Ferrari-juniori Callum Ilott, jonka piti ajaa Haasilla.

Mick Schumacher totesi RaceFansille (siirryt toiseen palveluun), ettei tiedä, milloin voisi päästä uudelleen ajamaan F1-harjoituksiin.

– Meidän täytyy odottaa ja katsoa, kuinka tilanne kehittyy, Schumacher sanoi.

– Loppukauden radoilla F1-kuljettajat eivät ole usein ajaneet. Viralliset kisakuljettajatkin tarvitse aikaa autoissaan. Meidän täytyy vain odottaa ja katsoa tilannetta.

21-vuotias Schumacher oli luonnollisesti pettynyt, kun ei päässyt vielä ajamaan virallisesti F1-viikonloppuna F1-autoa.

– Tiesimme, että sääennuste ei näyttänyt hyvältä, Schumacher harmitteli.

– Tähän aikaan täällä Eifelin alueella ei ole satavarmasti kuivaa. Tiesimme, että voi tulla märkää. Niin myös tuli. Loppujen lopuksi valmistautuminen oli hyvä. Kokoustimme paljon ja sain paljon tietoa. Tämä oli hyödyllistä.

Ensimmäisten vapaiden harjoitusten piti alkaa kello 12 Suomen aikaa, mutta autoja ei päästetty radalle. Kilpailunjohto kertoi kello 13 harjoitusten perumisesta. Jos sää selkenee, toiset vapaat harjoitukset ajetaan kello 16 alkaen.

Mercedeksen Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa ennen suomalaistallitoveriaan Valtteri Bottasta.

Päivitetty klo 13.15: Ensimmäiset harjoitukset on peruttu.

Päivitetty kello 16.47. Korjattu ja selvennetty Mick Schumacherin ajamista Nürburgringilla.

Lue myös:

Autosport: Räikkösen Alfa-jatkosopimus julkistetaan lähiaikoina

Suosittelemme sinulle