Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

AC Oululle suunnitellaan uutta kotistadionia Heinäpään urheilukeskukseen

Stadionille mahtuisi noin 5000 katsojaa, ja se maksaisi noin 13 miljoonaa euroa.

Havainnekuva AC Oulun suunnittelemasta jalkapallostadionista.
Uusi stadion tarvitsee kaavamuutoksen, ja aikaisintaan uusi areena voisi olla käytössä vuonna 2023 jalkapallokauden alussa. Kuva: Katarauna Consulting Oy / Arktes Oy
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

AC Oululle suunnitellaan uutta jalkapallostadionia Heinäpäähän. Hankkeen takana on jalkapallon Ykkösessä pelaavan AC Oulun suurin omistaja OTC-sijoitus Oy.

Heinäpäähän tavoitellaan noin 5000 katsojan areenaa, joka toimisi AC Oulun kotina, mutta olisi myös muiden seurojen käytettävissä.

Stadionin kustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus olisi yli 75 prosenttia. Julkisen rahoituksen toteutuessa OTC on sitoutunut järjestämään yksityisen rahoitusosuuden.

Jos kaikki menee suunnitellusti, niin Oulun uusi jalkapallostadion voisi olla valmiina vuoden 2023 pelikaudelle, arvioi hanketta vetävän sijoitusyhtiön toimitusjohtaja ja AC Oulun hallituksen jäsenen Tomi Kaismo.

Hanketta on valmisteltu Oulun kaupungin ja Suomen Palloliiton kanssa. Seuraavaksi stadionille haetaan kaupungilta suunnitteluvarausta kaavamuutosta ja rakennuslupaa varten.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle