Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

”Ei megahyvä suoritus, mutta perustasoa on nostettu” – Jälkihiessä analysoitiin Huuhkajien Bulgaria-voittoa

Ylen aamun Jälkihikiessä keskusteltiin Huuhkajista, tenniksestä ja koronan vaikutuksista urheiluun.

Huuhkajat otti kotivoiton Bulgariasta, Iga Swiatek teki historiaa Ranskan avoimissa
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Urheiluasiantuntijat Sini Forsblom, Tommy Lindgren ja Tero Tiitu analysoivat Ylen aamun Jälkihiessä Huuhkajien sunnuntai-illan Bulgaria-voittoa. Suomi nappasi kautta aikain ensimmäisen voittonsa Bulgariasta, kun jalkapallomaajoukkue kaatoi Olympiastadionilla Bulgarian 2–0 Robert Taylorin ja Fredrik Jensenin maaleilla.

– Pelissä ei ollut mitään notkahdusvaihetta. Se oli aika ehjä ottelu, Forsblom ihasteli.

Tiitun mielestä myös parannettavaa löytyi keskiviikon Irlanti-ottelua ajatellen.

– Minun mielestä ei ollut ihan priimaesitys. Tuosta pystyy vielä parantamaan, Tiitu näki.

Ennen sunnuntaita Suomi oli kohdannut Bulgarian kahdeksan kertaa. Seitsemän otteluista oli päättynyt tappioon ja yksi tasapeliin.

– Vaikka historian ensimmäinen voitto Bulgariasta ei tullut millään megahyvällä suorituksella, kertoo se siitä, että olemme nostaneet perustasoa, Tiitu jatkoi.

Lindgren oli Tiitun kanssa samoilla linjoilla.

– Vaikka Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo eivät pelanneet parasta otteluaan, niin sieltä löytyi muita maalintekijöitä ja Suomi voitti kahdella maalilla. Se oli aika rutiininomainen suoritus, vaikka vastassa oli kova futismaa, Glen Kamaraa kehunut Lidgren näki.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki. Ohjelmassa keskusteltiin myös tenniksen Ranskan avoimista ja koronaviruksen vaikutuksista urheiluun.

Lue myös:

Huuhkajat nappasi kautta aikain ensimmäisen voittonsa Bulgariasta – päävalmentaja Kanerva lupasi, että lisää on tulossa: "Joukkue tekee jatkossakin historiaa"

Huuhkajat kukisti kotiyleisön edessä Bulgarian – Robert Taylorille maajoukkueuran avausmaali

Irlannin jalkapallomaajoukkueessa taas koronatartunta ja viisi pelaajaa karanteeniin – joukkue kohtaa Huuhkajat keskiviikkona

Huuhkajat palaa Ylen tv-kanaville – Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ottelut ja EM-lopputurnaukset Ylellä vuoteen 2028

Suosittelemme sinulle