Hyppää sisältöön

Teini-ikäisiä epäillään törkeän ryöstön yrityksestä Helsingin Alppipuistossa lauantai-iltana: toista uhria lyötiin puukolla

Poliisi pyytää epäillyn rikoksen nähneitä henkilöitä tai muuten siitä tietäviä ottamaan yhteyttä Helsingin poliisin nuorisoryhmään.

anonyymi poliisi
Alppipuistossa oli tapahtumahetkellä poliisin mukaan parisataa nuorta. Kuvituskuva. Kuva: YLE / Timo Leponiemi
Saija Nironen

Poliisi tutkii lauantaina 10. lokakuuta Helsingin Alppipuistossa tapahtunutta epäiltyä törkeän ryöstön yritystä.

Poliisin tietojen mukaan noin kymmenen pojan ryhmä tuli illalla yhdeksän jälkeen kahden 15-vuotiaan pojan luo tarkoituksena ryöstää omaisuutta.

– Toista pojista lyötiin tilanteessa puukolla. Hän on saanut hoitoa vammoihinsa, mutta on jo kotiutunut sairaalasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Epäillyt tekijät eivät onnistuneet yrityksessään, vaan asianomistajat pääsivät karkuun. He kuvailivat epäiltyjä noin 15–18-vuotiaiksi maahanmuuttajataustaisiksi pojiksi, joilla oli tummat vaatteet ja useimmilla huppu päässä. Asianomistajien mukaan epäillyt puhuivat suomea, mutta aksentilla.

Alppipuistossa oli tapahtumahetkellä poliisin mukaan parisataa nuorta.

Poliisi pyytää tapauksen nähneitä henkilöitä tai muuten siitä tietäviä ottamaan yhteyttä Helsingin poliisin nuorisoryhmään.

– Yleensä aika nopeasti sosiaalisessa mediassa leviää tietoja tällaisista tapahtumista ja nuoret tuntevat toisiaan. Toki toivotaan, että kotona nyt keskusteltaisiin nuorten kanssa ja ilmoitettaisiin meille, jos nuorilla on jotain lisätietoja Alppipuistossa tapahtuneesta tilanteesta, sanoo Forss.

Forssin mukaan alaikäisten tekemien epäiltyjen ryöstöjen tai niiden yrityksien määrässä ei ole tapahtunut viime aikoina radikaalia nousua tai laskua. Esimerkiksi Helsingissä on tähän mennessä tehty melko saman verran tähän lukeutuvia rikosilmoituksia kuin viime vuonna.

Alaikäisten tekemät ryöstöt ovat Forssin mukaan kuitenkin lähinnä isompien kaupunkien haaste ja etenkin pääkaupunkiseutu erottuu tilastoissa muusta Suomesta.

Suosittelemme sinulle