Hyppää sisältöön

Jälleen norjalaisomisteinen hotelli Helsinkiin: nyt tulossa on itsepalveluhotelli, jonka huoneissa ei ole minibaareja, televisioita tai huonepalvelua

Hotellit pyritään sijoittamaan keskustaan, mutta pitämään niiden hintataso edullisena.

Lyyran Citybox hotellin havainnekuva
Porthaninkadun ja Siltasaarenkadun kulmaan sijoittuvaan hotelliin tulee kaikkiaan 178 hotellihuonetta. Kuva: Ylva / Arkkitehdit C&J
Saija Nironen

Helsinkiin rakentuu jälleen lisää hotellikapasiteettia. Ylva ja norjalainen hotelliketju Citybox kertovat avaavansa Suomen ensimmäisen Citybox-hotellin Hakaniemessä vuoden 2023 aikana.

Ylva on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama monialainen konserni, joka toimii kiinteistö-, majoitus- ja ravintola-alalla. Citybox-ketju puolestaan markkinoi itseään uuden ajan itsepalveluhotellina.

Huoneissa ei ole minibaareja, televisioita tai huonepalvelua. Hotellit pyritään sijoittamaan keskustaan, mutta pitämään niiden hintataso edullisena. Citybox-hotelleja löytyy jo esimerkiksi Virosta ja Norjasta.

– Konsepti sopii Kallioon mitä parhaiten, joten molemmat osapuolet odottavat hotellin avautumista malttamattomina, toteaa Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala tiedotteessa.

Siltasaarenkatu Lyyra Cityboxin havainnekuva
Cityboxin sisutuksessa keskitytään voimakkaasti kestäviin materiaaleihin, painottaen materiaalien pitkäikäisyyttä ja toiminnallisuutta. Kuva: Ylva / Arkkitehdit C&J

Hotelli on osa Hakaniemeen parhaillaan rakentuvaa Lyyra-korttelia, johon tulee myös toimisto- sekä asuinrakennus. Porthaninkadun ja Siltasaarenkadun kulmaan sijoittuvaan hotelliin tulee kaikkiaan 178 hotellihuonetta.

– Cityboxin tuominen Helsinkiin on tärkeä seuraava askel brändimme laajentamisessa ja olemme varmoja, että Helsingissä on tälle kysyntää, toteaa Cityboxin hallituksen puheenjohtaja Martin Smith-Sivertsen tiedotteessa.

Rakennustyömaa Helsingin Kalliossa.
Porthaninkadun ja Siltasaarenkadun kulmaan sijoittuvan Ylva-korttelin paikalla on nyt suuri monttu. Kuva: Matti Myller / Yle

Norjalaiset intoutuneet Helsingin hotellimarkkinoista

Noin vuosi sitten joukko Helsingin luksushotellien kruununjalokiviä kuten Hotel Kämp siirtyy norjalaisomistukseen. Hotellit siirtyvät osaksi sijoittaja–miljardööri Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels -ketjua, johon kuuluu myös Jätkäsaaren Clarion-hotelli.

Stordalen toimii yhdessä norjalaisen kiinteistömiljonääri Arthur Buchardtin kanssa ja parivaljakko puuhaa parhaillaan uutta hotellihanketta Hakaniemenrantaan.

Tämä hotelli puolestaan on osa Hakaniemenrannan uudistusta, jossa alueella nousee myös asuinkortteleita, toimitiloja ja julkista rantaa. Helsingin kaupungin mukaan rakentaminen siellä voi alkaa vuonna 2024 (siirryt toiseen palveluun) (Helsingin kaupunki).

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi pitää ulkomaisten sijoittajien kiinnostusta Helsingin hotellibisnekseen hyvänä asiana. Etenkin ulkomaiset kiinteistöinvestorit ovat Lapin mukaan viime vuosina olleet innostuneita hotellialasta.

– Norjassa talous on hyvässä kunnossa ja sinne on kertynyt paljon pääomaa. Kiinnostus kertoo siitä, että Suomen ja eritoten Helsingin matkailulla nähdään siellä paljon potentiaalia, sanoo Lappi.

Suosittelemme sinulle