Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uudet vastuunkantajat helpottaneet Teemu Pukin paineita – maaliton putki ei ole vienyt Norwich-tykin yöunia: "Maalinteko on pitkälti päänsisäistä työtä"

Teemu Pukki ei ole huolissaan, vaikka maaleja maajoukkuepaidassa ei viime otteluissa ole syntynytkään. Pukin takana vastuun viimeistelystä ovat kantaneet muut miehet Fredrik Jensen etunenässä.

Teemu Pukki Bulgariaa vastaan 11.10.2020.
Teemu Pukki janoaa maaleja taas keskiviikkona Irlantia vastaan. Kuva: Kimmo Brandt / AOP
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Huuhkajat on voittanut viime vuosina otteluita, on maalintekijätilastossa lukenut varsin usein Teemu Pukin nimi. Tämän syksyn Kansojen liigassa Pukki ei ole vielä osunut, ja edellinen maali Suomen paidassa on viime marraskuulta Kreikkaa vastaan.

Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen maajoukkueessa kolme peliä ilman maalia pelanneen Pukin takaa on noussut uusia vastuunkantajia, kuten Fredrik Jensen, joka on iskenyt vaihdosta tultuaan maalit niin Irlantia kuin sunnuntaina Bulgariaakin vastaan.

Pukki ottaa uudet maalintekijät ilolla vastaan.

– Totta kai se helpottaa. Hyökkääjien tehtävä on tehdä maaleja, mutta on loistavaa, että takaa on tullut muitakin. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että joukkue voittaa. Jos saamme kolme pistettä, olen tyytyväinen pelin jälkeen, Pukki sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Viime keskiviikon Puola-ottelussa Pukki ei ollut mukana jalassa olleen tulehduksen takia, mutta hän kertoi, ettei vaiva haitannut sunnuntain ottelussa. Norwichille kotkalainen on osunut tällä kaudella Englannin Mestaruussarjassa kertaalleen.

30 vuotta keväällä täyttäneellä Pukilla on ollut uran varrella pitkiäkin kuivia kausia, joten syytä huoleen ei ole.

– Oikeastaan kaikissa muissa paitsi Wales-pelissä on ollut paikkoja. Olen pettynyt, jos maaleja ei tule, mutta luotan siihen, että niitä alkaa tulla. Turha stressata liikaa.

– Pelit ovat menneet suhteellisen hyvin omasta mielestäni, vain maalit ovat jääneet puuttumaan. Maalien tekeminen on pitkälti päänsisäistä työtä, ja voi olla, että viime syksynä nuo olisivat menneet sisään. Varmaan tässä odottaa sitä yhtä maalia, että se aukeaa taas.

Muutakin kuin maalintekoa

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva muistutti, että hyökkääjien tehtäviin kuuluu maalinteon lisäksi myös paljon muuta.

– Teemu on hoitanut puolustusvelvoitteet hyvin. On ehkä naiivia sanoa, ettei maalinteko ole hyökkääjälle tärkeää, sillä totta kai se on, mutta arvioin aina kokonaispanosta. Teemulla on kyky tehdä maaleja, ja niitä tulee taas ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti ennemmin, Kanerva tuumi.

Pukin hyökkääjäparina on viime otteluissa aloittanut Joel Pohjanpalo, joka siirtyi suuremman vastuun perässä Bayer Leverkusenista lainapestille Union Berliniin. Niin ikään Bundesliigassa Augsburgin paidassa pelaava Jensen on tuonut Kanervalle tehokkuudellaan positiivista päänvaivaa.

– Ilolla otetaan vastaan positiivisia yllätyksiä, joita oli etenkin Bulgaria-pelissä mukavasti ja joita tulee toivottavasti Irlantia vastaan lisää. Minulla oli etukäteisajatus hyökkääjien peluuttamisesta, toki Jasse Tuominen loukkaantui ja Rasmus Karjalainen tuli tilalle, ja se vähän muuttui, Kanerva kertasi.

– Jos ajatellaan valintoja marraskuun peleihin, saadaan toivottavasti myös loukkaantuneita pelaajia mukaan spekulaatioihin.

Suomi kohtaa Irlannin keskiviikkona Kansojen liigan ottelussa Helsingissä. Suoraa lähetystä kamppailusta voi kuunnella Yle Puheen taajuudella kello 18.45 alkaen.

Lue myös:

Robert Taylor on noussut vaihtopenkiltä Huuhkajien ratkaisijaksi – oma isä antaa yhä suoraa palautetta: "Hän on aina saanut kuulla, jos pelit eivät ole menneet hyvin"

Tällä miehistöllä Irlanti hyökkää Huuhkajien kimppuun Olympiastadionilla – joukkueeseen tehtiin viisi muutosta koronatartuntojen takia

”Ei megahyvä suoritus, mutta perustasoa on nostettu” – Jälkihiessä analysoitiin Huuhkajien Bulgaria-voittoa

Huuhkajat nappasi kautta aikain ensimmäisen voittonsa Bulgariasta – päävalmentaja Kanerva lupasi, että lisää on tulossa: "Joukkue tekee jatkossakin historiaa"

Suosittelemme sinulle