Hyppää sisältöön

Uefa-pomo väläytti miesten EM-jalkapallon vaihtoehtoja – pelipaikat voivat vähentyä ja yleisömäärät kutistua

Koronaviruspandemia pitää EM-kisajärjestäjiä varpaillaan. Toistaiseksi suunnitelmat ovat ennallaan, ja Huuhkajat pelaisi Kööpenhaminassa ja Pietarissa.

Huuhkajien on määrä pelata ensi kesänä Venäjää ja Belgiaa vastaan Pietarissa. Kuva: Getty Images

Markku Kanervan luotsaaman miesten jalkapallomaajoukkueen on määrä pelata kaikkien aikojen ensimmäiset EM-lopputurnausottelunsa ensi kesänä Kööpenhaminassa ja Pietarissa, mutta kuka tietää, toteutuuko suunnitelma. Ainakin Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin myöntää, että liitolla on useita toteutusvaihtoehtoja kisoille.

– Tällä erää suunnittelemme sellaista EM-lopputurnausta, jollaisena sen haluamme pelattavan. Uskon, että otteluja pelataan ympäri Eurooppaa, ja kannattajat pääsevät katsomoon, Ceferin sanoi saksalaiselle ARD-televisioyhtiölle.

Vielä viime talvena näytti, että EM-kisat ovat suunnitelmien mukaan kesän 2020 ohjelmassa, mutta koronavirus jylläsi jalkapallokalenterin pikavauhdilla uusiksi.

– Vielä viime helmikuussa olisin pitänyt kysyjää outona, jos hän olisi väittänyt pandemian pysäyttävän koko maailman, slovenialainen Ceferin totesi.

Vaikeasti toteutettavissa jopa ilman pandemiaa

Kisoja rakennetaan 12 paikkakunnalle. Jos epidemia ei laannu ensi kesään mennessä, Ceferinin mukaan isäntäkaupunkeja voidaan tarvittaessa vähentää ja katsojakapasiteettia voidaan rajoittaa.

– Teoriassa me voimme järjestää ensi kesän EM-kisat kymmenessä maassa, kolmessa maassa tai jopa yhdessä maassa, Ceferin sanoi.

Vasta keväällä ratkeaa, voidaanko lehtereille ottaa 70 prosenttia koko stadionin katsojakapasiteetista, 50 prosenttia tai 30 prosenttia. Vai pelataanko täysille tai tyhjille katsomoille.

Kahdentoista maan isännöimät EM-kisat olivat Ceferinin edeltäjän, korruption syövereissä ryvettyneen Michel Platinin kuningasidea. Ceferin myönsi, että idea on kaunis, mutta vaikeasti toteutettavissa jopa ilman pandemiaa.

– En usko, että kannattaisin vastaavaa enää tulevaisuudessa. Nyt meillä on edessä iso haaste, mutta miesten EM-lopputurnaus pelataan ensi vuonna, siitä olen varma, Ceferin totesi.

Lue myös:

Cristiano Ronaldolla koronavirustartunta

Saksan keskikentän luottomies saavuttaa komean merkkipaalun – ennätysmies Matthäusiin reilusti matkaa

Robert Taylor on noussut vaihtopenkiltä Huuhkajien ratkaisijaksi – oma isä antaa yhä suoraa palautetta: "Hän on aina saanut kuulla, jos pelit eivät ole menneet hyvin"

Helmarikaksikon edustama Göteborg on matkalla kohti Ruotsin mestaruutta – Emma Koivisto haluaa välttää edelliskausien kohtalon: "Pitää yrittää olla innostumatta liikaa"

Tällä miehistöllä Irlanti hyökkää Huuhkajien kimppuun Olympiastadionilla – joukkueeseen tehtiin viisi muutosta koronatartuntojen takia

Suosittelemme sinulle