Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Gordie Howen NHL-ennätystä jahtaava Patrick Marleau siirtyi takaisin tuttuun seuraan

Patrick Marleau on pelannut NHL:ssä 1723 runkosarjaottelua ja on vain 44 ottelun päässä NHL-ennätyksestä.

Patrick Marleau
Patrick Marleau on pelannut San Josen paidassa 1551 ottelua. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikkien aikojen viidenneksi eniten runkosarjaotteluita jääkiekkoliiga NHL:ssä pelannut Patrick Marleau palaa San Jose Sharksiin. Sharks kertoi verkkosivuillaan tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen 41-vuotiaan hyökkääjän kanssa.

Vuoden 1997 kakkosvaraus Marleau on Sharksille erittäin tuttu pelaaja, sillä kanadalainen pelasi haipaidoissa yhtäjaksoisesti 19 kautta. Kaudet 2017–18 ja 2018–19 Marleau edusti Torontoa, kunnes palasi viime kaudeksi San Joseen, josta siirtyi viime helmikuussa hetkeksi Pittsburghiin.

Marleau on pelannut NHL:ssä 1723 runkosarjaottelua ja on vain 44 ottelun päässä NHL-legenda Gordie Howen pitämästä kärkipaikasta. Kaksikon välissä ovat vielä Mark Messier, Jaromir Jagr ja Ron Francis.

Kaksinkertainen olympiavoittaja Marleau on pelannut Sharksissa 1 551 ottelua, eniten seuran historiassa. Hän on tehnyt seurassa myös eniten pisteitä (1 102) ja maaleja (518).

Lue myös:

NHL-miehillä lihotettu HIFK esittelee kotikentällään jälleen yhden vahvistuksen

Kaapo Kähkösen vakuuttavat otteet palkittiin – Minnesota Wild jatkoi suomalaisvahdin sopimusta

NHL:ssä tehtiin yli 61 miljoonan dollarin sopimus, St. Louisin kippari siirtyy Vegasiin – "Tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, kun näin käy NHL:ssä"

NHL-tähtihyökkääjä teki yllätysvalinnan – Taylor Hall solmi kahdeksan miljoonan dollarin sopimuksen sarjan pohjilla vuosia rämpineen Buffalon kanssa

Suosittelemme