Hyppää sisältöön

Kylän portti vei ykköspalkinnon Lahden Viiskulman taidekilpailussa

Kaupunki päättää myöhemmin, mikä kisassa menestyneistä teoksista valitaan LADiin ja Malskille ihmisiä ohjaavaksi elementiksi.

– Teos pysäyttää pohtimaan suhdettamme rakennettuun ympäristöön ja kysyy, miksi emme tunne oloamme täysin kotoisaksi kaupungissa mutta emme myöskään luonnossa, toteaa palkintoraati Kylän portti -ehdotuksesta. Kuva: Lahden kaupunki
Sini Ojanperä

Lahden Viiskulman taidekilpailun voittaja on julkistettu. Viiskulma sijaitsee Päijänteenkadun, Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun risteyksessä, ja paikalle halutaan taideteos, joka luo aukiolle selkeän identiteetin sekä opastaa ihmisiä uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon suuntaan Malskille.

Palkintolautakunta valitsi taidekilpailun voittajaksi Akseli Leinosen Kylän portti -nimisen ehdotuksen. Monumentaalinen teos näyttää nimensä mukaisesti portilta, mutta sen kaaret ovat epäsymmetriset. Kylän portti rakennettaisiin betonista.

Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Matti Vesasen Löytöretki ja Atte Mattilan Silmu. Kunniamaininnan sai Tuija Asta Järvenpään Natura Pentagon.

Kilpailun ratkeamisen jälkeen Lahden kaupunki valitsee, mikä palkituista teosehdotuksista Viiskulmaan tilataan. Teoksen on määrä valmistua keväällä 2021.

Suosittelemme sinulle