Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jensen-juhlat jatkuivat Olympiastadionilla – Markku Kanerva myönsi Irlannin vahvuuden: "Ei mikään nappipeli"

Fredrik Jensen nousi jälleen sankariksi, kun Suomi otti kolmannen perättäisen voittonsa Kansojen liigassa.

Huuhkajat STT Lehtikuva 14.10.2020
Suomi juhli Fredrik Jensenin osumaa tähän tyyliin. Kuva: Jussi Nukari / STT Lehtikuva
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti makoisan 1–0-voiton Irlannista Olympiastadionilla, kun Fredrik Jensen nousi jälleen Huuhkajien sankariksi. Suomi nousi voitolla hetkellisesti lohkokärkeen, mutta Wales nappasi kärkipaikan takaisin itselleen 1–0-voitolla Bulgariasta.

Aiemmissa otteluissa vaihdosta kentälle tullut Jensen osui niin Bulgariaa kuin vieraskentällä Irlantia vastaan, mutta tällä kertaa Jensen sai paikan avauskokoonpanosta. Jensen kiitti vastuusta 67. peliminuutilla, ja viimeisteli paluupallon tyhjiin maalin kulmalta.

Esityön maaliin teki Teemu Pukki, joka prässäsi Darren Randolphin huolimattomasta maalipotkusta pallon itselleen. Pukin keskitys päätyi lopulta kuin tarjottimella Jensenille, jolle maali oli jo kolmas perättäinen Kansojen liigassa.

– Hyökkäävänä pelaajana haluan aina tehdä maaleja. Tämä maali tänään oli Temen (Pukki) ansiota. Hän teki ison työn, Jensen kiitteli Vsportin haastattelussa.

Avausosuma oli seurausta Huuhkajien toisen puoliajan rohkeammasta hyökkäyspelistä. Irlanti vetäytyi omalle kenttäpuoliskolle ja Suomi sai pelin hallintaansa, eikä maalikaan ollut kaukana. Lähimpänä oli Ilmari Niskanen, jonka laukaus Pukin tarjoilusta kipristyi irlantilaispuolustukseen.

Jensenin maalin jälkeen Irlanti otti aktiivisempaa roolia ja heräsi taistelemaan pisteistä. Lukas Hradecky oli kuitenkin totutun vahva, ja otti ottelun loppuhetkillä kaksi upeaa torjuntaa. Jälkimmäinen tilanne oli ilmiömäinen pelastus, kun Hradecky kauhoi Ronan Curtisin puskun alakulmasta Huuhkajien kannalta maaliviivan paremmalle puolelle.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva myönsi, että Irlanti laittoi Huuhkajat koville.

– Tämä oli taisteluvoitto ja Irlanti laittoi puolustuspelimme aikamoiseen puntariin. Loppuhässäkkää oli ja Hradecky otti pari kivaa torjuntaa. 1–0 riitti tänään niin kuin se on usein riittänyt, Kanerva sanoi Vsportille.

Irlannin prässi aiheutti vaikeuksia

Markku Kanerva oli tehnyt välipäivinä pieniä muutoksia Huuhkajien avauskokoonpanoon. Huuhkajat jatkoi Bulgaria-ottelun tapaan 4-4-2-miehityksellä, mutta tällä kertaa aiemmin vaihtopelaajana loistanut Fredrik Jensen oli avauksessa ja Joel Pohjanpalo aloitti vaihdossa.

Oikean pakin paikalla Jukka Raitalan paikan otti puolestaan Albin Granlund. Oikean puolen laiturina aloitti Pyry Soiri, joka tiputti Puolaa vastaan osuneenIlmari Niskasen penkille. Puoliajan jälkeen Suomi vaihtoi Niskasen Soirin tilalle.

Avausjaksolla Irlanti otti alussa pallonhallinnan, mutta pelin edetessä Suomi pääsi paremmin peliin mukaan napakoilla vastahyökkäyksillä. Irlannin korkea prässi ja syöttösuuntien peittäminen kuitenkin aiheutti Suomen pelinrakentelulle vaikeuksia.

Suomen avausjakson parhaimpiin maalipaikkoihin pääsi Teemu Pukki. 37. minuutilla Pukki juoksi vitosen rajalle Pyry Soirin avaussyötöstä, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui niukasti vasemmalta ohitse. Toinen tilanne syntyi vastahyökkäyksestä, mutta tälläkin kertaa Pukin veto hipoi vasenta tolppaa.

Irlanti ei päässyt murtautumaan yhtä hyvin maalipaikoille. Vaarallisin tilanne avautui 39. minuutilla Sean Maguirelle, joka päätti ottaa boksin sisällä syötön haltuunsa, mikä antoi Suomelle riittävästi aikaa tilanteen katkaisemiseen.

Kanervan mukaan 16. edellistä Huuhkajien voittoa ovat kaikki syntyneet niin, ettei Suomi ole päästänyt maaliakaan. Huuhkajat-käskijä pitääkin arvokkaana, että Huuhkajat pystyy kääntämään tiukat pelit voitoiksi.

– Ei tämä mikään nappipeli ollut, mutta välillä nämä tällaiset rutiinilla napatut kolme pistettä kelpaavat. Jos maalipaikkoja mietitään, niin pari muutakin olisi voinut tehdä, Kanerva sanoi.

Huuhkajat varmisti voitolla paikkansa Kansojen liigan B-liigassa.

Juttua muokattu 14.10.2020: Korjattu Maguiren etunimi oikeaksi.

Juttua muokattu 14.10.2020: lisätty tieto Bulgaria-Wales-ottelun lopputuloksesta ja muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Huippupelastuksen napannut Lukas Hradecky löysi syyn Huuhkajat-sankarin maalivireelle: "Hän ei saa mennä parturiin ennen EM-kisoja"

Robert Taylor on noussut vaihtopenkiltä Huuhkajien ratkaisijaksi – oma isä antaa yhä suoraa palautetta: "Hän on aina saanut kuulla, jos pelit eivät ole menneet hyvin"

Yle seurasi hetki hetkeltä Huuhkajien Irlanti-voittoa – Jensen osui, Hradecky venyi maalilla

Uudet vastuunkantajat helpottaneet Teemu Pukin paineita – maaliton putki ei ole vienyt Norwich-tykin yöunia: "Maalinteko on pitkälti päänsisäistä työtä"

Irlannissa pelaava suomalainen sai mennä hymyillen harjoituksiin, kun Huuhkajat kaatoi viime kerralla Irlannin: "Eivät he olleet ajatelleet, kuinka hyvä Suomi on"

Suosittelemme sinulle