Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Huippupelastuksen napannut Lukas Hradecky löysi syyn Huuhkajat-sankarin maalivireelle: "Hän ei saa mennä parturiin ennen EM-kisoja"

Lukas Hradeckyn mukaan Fredrik Jensenin maalivireen taustalla on hänen Tarzan-tyylinen kampauksensa.

hradecky
Lukas Hradecky venyi ottelun loppuhetkillä paraatipelastukseen. Kuva: Jussi Nukari / STT Lehtikuva
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten A-maajoukkue nousi Irlantia vastaan napatulla hetkellisesti lohkonsa kärkeen, mutta Wales kuittasi myöhemmin loppuajan maalillaan takaisin kärkipaikalle. Huuhkajien voittomaalista vastasi Fredrik Jensen, jokapamautti Kansojen liigassa jo kolmannen perättäisen maalinsa.

Lukas Hradecky puolestaan otti loppuhetkillä tärkeitä torjuntoja. Hradecky teki ilmiömäisen pelastuksen viimeisillä minuuteilla, kun Ronan Curtis pääsi puskemaan painokkaasti kohti alakulmaa. Hradeckyn venytys palloon sai kehuja myös päävalmentaja Markku Kanervalta.

– Luke (Hradecky) on maailmanluokan maalivahti ja hän osoitti sen tänään muutamalla torjunnalla. Ennen kaikkea se, että hän pystyy hakemaan keskityksiä ja ohjaamaan peliä erittäin hyvin, Kanerva kehui ottelun lehdistötilaisuudessa.

Hradecky myhäili tyytyväisenä, mutta jakoi kehuja myös puolustukselleen.

– En ole hetkeen ottanut maajoukkuessa tuollaista torjuntaa. Hienoa, että saimme sillä voiton. Hemmetin hieno voitto. Näkee, että joukkueemme on kasvanut, Hradecky iloitsi.

Hradecky antoi tunnustusta myös Irlannille, joka jaksoi prässätä peliruuhkasta huolimatta ensimmäisellä puoliajalla ja pisti Huuhkajat tiukoille.

– Näissä peleissä yleensä toinen joukkue todennäköisesti voittaa pienestä virheestä ellei pelata 0–0-tasuria. Teemu (Pukki) haisteli loistavasti heidän maalipotkunsa, Hradecky kehui Pukin prässäystä Fredrik Jensenin maalissa.

Hradeckylla oli myös painavaa sanottavaa Jensenin hiusmuodista. Hradecky oli sitä mieltä, että Jensenin maalivire johtuu sankarihahmo Tarzan-tyylisestä kampauksesta.

– Se on se Tarzan-letti. Hän ei saa mennä parturiin ennen EM-kisoja, Hradecky heitti lehdistötilaisuuden loppupuolella.

Fredrik Jensen
Fredrik Jensenin hiustyyli sai huomiota Lukas Hradeckylta. Kuva: Jussi Nukari / STT Lehtikuva

Lue myös:

Jensen-juhlat jatkuivat Olympiastadionilla – Markku Kanerva myönsi Irlannin vahvuuden: "Ei mikään nappipeli"

Yle seurasi hetki hetkeltä Huuhkajien Irlanti-voittoa – Jensen osui, Hradecky venyi maalilla

Irlannissa pelaava suomalainen sai mennä hymyillen harjoituksiin, kun Huuhkajat kaatoi viime kerralla Irlannin: "Eivät he olleet ajatelleet, kuinka hyvä Suomi on"

Uudet vastuunkantajat helpottaneet Teemu Pukin paineita – maaliton putki ei ole vienyt Norwich-tykin yöunia: "Maalinteko on pitkälti päänsisäistä työtä"

Suosittelemme