Hyppää sisältöön

Poliisi jatkaa polkupyöräilijöiden valojen käytön valvontaa koko syksyn Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Syys-lokakuun vaihteen tehovalvontaviikoilla tavattiin pyöräilijöitä ilman valoja, mutta myös asianmukaisesti varustautuneita.

Tieliikennelaki on muuttunut niin, että sekä etu- että takavalo ovat polkupyörässä pakollisia. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Poliisi jatkaa polkupyöräilijöiden valojen käytön valvontaa koko syksyn ajan sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa.

Valvonta oli tehostettua syys-lokakuun vaihteessa koko Oulun poliisilaitoksen toiminta-alueella. Asiaa valvotaan pitkin syksyä.

Poliisin mukaan tehovalvontaviikoilla havaittiin, että osalla pyöräilijöillä oli tietous muuttuneista säännöksistä, mutta vaadittavia valoja ei silti ollut. Toisaalta oli myös henkilöitä, joilla oli asianmukainen valopari ja myös heijastinliivejä nähtiin liikenteessä.

Kesällä muuttunut tieliikennelaki edellyttää polkuyörään sekä etu- että takavaloa. Etuvalon tulee olla valkoinen ja takavalon punainen ja valot voivat olla kiinni polkupyörässä tai pyöräilijässä. Valoja pitää käyttää ainakin silloin, kun ulkona on pimeää tai hämärää.

Jos poliisi tavoittaa valotta pyöräilijän, pyöräilijä voi saada 40 euron liikennevirhemaksun tai kirjallisen huomautuksen.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle