Hyppää sisältöön

Katso video: Särkänniemessä juhlitaan syyslomalla – Onko koronan sävyttämä huvipuistokausi ollut yhtä karmivaa karnevaalia?

Kesän tapaan huvipuistoalueelle päästetään sisään vain rajoitettu määrä asiakkaita.

Särkänniemen Karmiva karnevaali
Tampereen Särkänniemessä järjestetään syyslomalla Karmiva karnevaali. Mutta miten karmivaksi muotoutui huvipuistossa kesän saldo? Toimittajana Kai Pohjanen ja kuvaajana Marko Melto.
Antti Palomaa,
Kai Pohjanen

Tampereen Särkänniemen huvipuiston kesäkauden päätöstä juhlittiin muutama viikko sitten, mutta laitteet ovat jälleen syyslomaviikon kunniaksi avoinna. Linnanmäki Helsingissä perui syksyisen Valokarnevaalinsa, mutta Tampereella järjestetään koronan varjossa yhä Karmivaa Karnevaalia.

Kuinka korona on sitten kurittanut tamperelaista huvipuistoa? Muun muassa tähän on Yle Tampereen Areena-lähetyksessä vastaamassa Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo. Perspektiiviä kuluneesta kesästä verrattuna aiempiin antaa huvilaitteiden ryhmävastaava Anni Toiviainen. Lisäksi ääneen pääsevät Karmivan Karnevaalin kävijät.

Kehitysjohtaja Ville Aarresuo kertoo, että Särkänniemi suosittelee asiakkaille maskia. Henkilökunta velvoitetaan kasvosuojaimen käyttöön.

– Seuraamme aktiivisesti, mitä viranomaiset suosittavat. Olemme vähän tehostaneet kesästä terveysturvallisuusjärjestelyjä.

Särkänniemi voisi ottaa tällä hetkellä alueelleen 4 000 vierasta päivässä. Syyslomaviikolla kävijöitä ei ole näin paljon. Viime lauantaina vieraita oli noin 3 000.

Huvilaitteille tulee jonoja, mutta turvaväleistä muistutetaan jatkuvasti. Muuten alueella on väljää.

Koko tänä vuonna kävijöitä on ollut normaaliolosuhteisiin verrattuna vajaa puolet. Ennusteen mukaan liikevaihto putoaa alle 11 miljoonaan euroon, kun liikevaihto viime vuonna oli yli 21 miljoonaa.

– Iloinen asia on se, että päästiin avaamaan huvipuisto. Mutta ei voi kiistää, että vuosi on ollut raskas sekä kassan että tuloksen kannalta, Aarresuo sanoo.

Anu Siirilä ja Tinka Siirilä-Kujala Särkänniemessä.
Anu Siirilä ja Tinka Siirilä-Kujala olivat torstaina pukeutuneet Karmivan karnevaalin hengen mukaisesti. Kuva: Marko Melto / Yle

Monia uusia työtehtäviä

Opiskelija Anni Toiviainen oli töissä Särkänniemessä jo kesällä ja tuli töihin myös syyslomaviikolla. Toiviainen on tyytyväinen, että töitä on koronasta huolimatta.

Korona on näkynyt uudenlaisina työtehtävinä.

– Pitää olla laitteita desinfioimassa ja käyttää uusia työvälineitä, kuten kasvovisiiriä.

Myös asiakkaita pitää opastaa uusiin käytäntöihin.

Lue lisää:

Yle selvitti: Nämä yritykset ovat saaneet satojatuhansia euroja kustannustukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin

Linnanmäen korona-altistus ei muuta käytäntöjä Särkänniemessä – toimitusjohtaja: "Myös maski päässä voi huvitella"

Suosittelemme sinulle