Hyppää sisältöön

Ministerit kehuvat Kuhmoa koronaryppään hillitsemisessä – Kainuun soten terveysjohtaja korostaa yhteishenkeä ja ripeyttä

Kainuun Soten terveysjohtaja Kristiina Kanasen mukaan on hienoa, että maan korkea johto huomioi Kuhmon kororaryppään aikaiset toimet.

Pyöräilijöitä Kuhmon keskustassa
Elo-syyskuun vaihteessa koronan kanssa kamppaillut Kuhmo saa kehuja ministereiltä. Arkistokuva. Kuva: Antti Tauriainen / Yle
Sanna Kähkönen

Ministerit kehuvat Kuhmoa yksi toisensa jälkeen koronaryppään haltuun saamisessa. Kuhmo kamppaili koronan kanssa elo-syyskuun vaihteessa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kehuu Kuhmoa nopeista ja voimakkaista toimista epidemian hillitsemiseksi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan Kuhmossa toimittiin hyvin vakavassa tilanteessa. Samoihin kehuihin yhtyy myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.). Hänestä Kuhmossa tilanne saatiin nopeasti hallintaan, tartuntaketjuja katkaistua ja tautitilannetta hillittyä.

Kainuun soten terveysjohtaja Kristiina Kanasen mukaan on hienoa, että maan korkea johto huomaa Kuhmon koronaryppään aikaisen jouhevan yhteistyön.

– Tärkein oppi on, että pitää olla valpas, valmis reagoimaan nopeasti ja tehdä tarvittavat päätökset rivakasti sekä yrittää ylläpitää yhteistyön henkeä.

Kananen korostaa, että tilanteessa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari piti kokonaisuuden hallussa ja muut toimivat selkeiden ohjeiden mukaan.

– Kuhmossa suhtauduttiin tilanteeseen ymmärryksellä ja rauhallisesti.

Kainuussa on Kanasesta hyvä valmius koronaryppäiden hoitoon. Se toki edellyttää, että tartunnanjäljityksessä on riittävästi henkilökuntaa.

– Jos sairaalahoitoa tarvitsevien määrä pysyy maltillisena, vaikutusta muuhun toimintaan ei juuri pitäisi olla. Jos tulee iso joukko sairaalaan, niin silloin joudutaan jo muuta toimintaa vähentämään, mikä ei ole tietenkään toivottavaa, Kananen sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle