Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Koronasynkeys painaa pörssejä ympäri maailman

Helsingissä kurssit olivat iltapäivällä yli 1,3 prosenttia laskussa ja yleisindeksin pisteluku noin 10 280. Koko vaihtokärki oli miinuksella.

Kuvassa on pörssikurssitaulu Tokiossa.
Alamäki jatkui Yhdysvaltojen jälkeen Aasian markkinoilla. Nainen ohitti kurssitaulun Tokiossa tänään. Kuva: AOP
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Euroopan pörssit olivat torstaina pitkin päivää laskussa, kun pelko koronatilanteen pahenemisesta hermostutti sijoittajia. Lontoossa pörssikurssit olivat puolenpäivän maissa liki kahden prosentin laskussa, kun Britannian hallitus ilmoitti tiukentuvista rajoituksista tartuntamäärän kasvaessa.

Pariisissa nähtiin 2,2 prosentin lasku, kun Ranskan hallitus määräsi öisen ulkonaliikkumiskiellon pääkaupunkiin ja kahdeksaan muuhun kaupunkiin. Frankfurtissa Saksassa kurssit sukelsivat uusien rajoitusten myötä 2,7 prosenttia.

– Huoli koronatilanteen kehityksestä ja tiukemmista rajoituksista moukaroivat osakkeita, sanoi CMC Markets -yhtiön analyytikko David Madden.

Lasku lähti käyntiin jo edellisenä päivänä Wall Streetiltä, kun Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi, että republikaanit ja demokraatit ovat yhä hyvin eripuraisia uudesta elvytyspaketista. Alamäki jatkui Yhdysvaltojen jälkeen Aasian markkinoilla.

Helsingissä kurssit olivat iltapäivällä yli 1,3 prosenttia laskussa ja yleisindeksin pisteluku noin 10 280. Koko vaihtokärki oli miinuksella. Vaihdetuimmista osakkeista Wärtsilä oli yli kolmen prosentin alamäessä ja Nokia kahden.

Suomessa saatiin myös tietoa kansantalouden tuotannon kehityksestä. Tilastokeskuksen mukaan tuotanto laski elokuussa 3,3 prosenttia vuodentakaisesta. Myös teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto heikkeni, laskien elokuussa 5,2 prosenttia.

Suosittelemme