Hyppää sisältöön

Salibandyliitto kiristi yleisömääräyksiään – F-liiga jatkuu rajoitetuin katsojamäärin

Turnausmuotoiset sarjat pelataan leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla alueilla ilman yleisöä.

Närkamp under SB-Pro-PSS i damligafinalen.
SB-Pro ja PSS kohtasivat SM-finaaleissa viime vuonna. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliitto
STT Urheilu

Salibandyn turnausmuotoiset sarjat pelataan leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla alueilla ilman yleisöä. F-liiga, divari ja Suomen cup jatkuvat nykyiseen tapaan eli rajoitetuin katsojamäärin.

Salibandyliiton päätös perustuu hallituksen torstaina antamaan suositukseen, ettei yleisötilaisuuksia järjestettäisi leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

– Päätös koskee sekä juniori- että aikuisten sarjoja ja astuu voimaan välittömästi. Muilta osin liitto odottaa vielä viranomaisten tarkempia ohjeistuksia sarjatoiminnan jatkamiseksi, liitto ilmoitti nettisivuillaan.

Kiihtymis- tai leviämisvaiheessa ovat Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiiri sekä Ålands hälso- och sjukvård.

Palloilulajeilla on perjantaina aamulla koronapalaveri. Salibandyliiton koronaryhmä arvioi sen jälkeen tilannetta uudestaan.

Liiga jatkuu mahdollisimman turvallisesti

Liitto ja F-liiga järjestivät keskiviikkoiltana liiga- ja divarijoukkueiden palaverin, jonka lopputuloksena F-liigaa päätettiin jatkaa rajoitetuin katsojamäärin.

– Jatkamme liigaa, elleivät aluehallintovirastot alueellisesti muuta määrää, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen vahvisti torstaina STT:lle.

Liigaottelut järjestetään paikallisten viranomaisten ohjeistamien katsojakiintiöiden mukaisesti. Yleisölle varataan mahdollisuus turvaväleihin, ja katsojat voivat valita istuinpaikkansa.

Lisäksi yleisöä kannustetaan maskinkäyttöön. Seurat ovat myös ottaneet käyttöön desinfiointiaineen, jolla käsitellään hallien kiinteät pinnat.

– Jatkamme toistaiseksi otteluiden järjestämistä tarkasti alueellisten viranomaisten ohjeita seuraten ja niin, että se olisi yleisölle mahdollisimman turvallista, Nurminen tarkensi.

Lue myös:

Ruotsi havittelee MM-salibandyn isännyyttä vuodelle 2024 – kahdet edelliset kilpailut vielä pelaamatta

Salibandyn huippukaksikko yrittää johdattaa Westend Indiansia kohti kärkeä – "Pelin jälkeen täytyy tuntua"

Suosittelemme sinulle