Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vanhan Vaasan sairaalan ylilääkäri pidätettiin virasta poliisitutkinnan ajaksi

Ylilääkärin toimista tehtiin uusi tutkintapyyntö lokakuussa. Poliisi on tutkinut aiemmin myös ylilääkärin matkalaskuepäselvyyksiä.

Kuva: YLE
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Vanhan Vaasan sairaalan johtokunta on tänään pidättänyt virasta väärinkäytöksistä epäillyn ylilääkärin. Virastapidättäminen on voimassa ensimmäisen asteen tuomioistuimen ratkaisuun asti.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että ylilääkäriä epäillään yli 200 000 euron perusteettomien mielentilatutkimuslaskujen tekemisestä. Vanhan Vaasan sairaalan johtokunta on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille syyskuussa, mutta poliisi ei ole vielä tehnyt esitutkintapäätöstä.

Sairaalan johtokunnan puheenjohtaja Jukka Kärkkäinen kertoo, että aiempi epäselvyys 27 000 euron matkalaskuista on etenemässä syyttäjälle lähiviikkoina. Poliisi on saanut valmiiksi sen esitutkinnan.

– Ylilääkäri on edelleen virkasuhteessa, mutta ei voi toimia virassaan niin kauan kuin pidättäminen on voimassa. Johtokunta käsittelee asiaa uudelleen, kun syyttäjältä tulee ratkaisu syyttämisestä matkalaskuasiassa, sanoo Kärkkäinen.

Ylilääkäri itse kiistää syyllistyneensä rikokseen ja sanoo, että kyseessä on tulkintaerimielisyys.

– Tutkintapyyntö perustuu virheelliseen tulkintaan työsopimuksestani. Kyseessä on vain riita-asia; tulkintaerimielisyys. Mitään rikosta asiassa ei ole tapahtunut, ylilääkäri kirjoitti tällä viikolla STT:lle.

Aiheesta aiemmin: Oikeuspsykiatrisen sairaalan ylilääkäriä epäillään 212 000 euron perusteettomista mielentilalaskuista – poliisille tehty tutkintapyyntö

Suosittelemme sinulle