Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

NHL-suurlupaus Jesperi Kotkaniemi vahvistaa Porin Ässiä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

20-vuotias Ässien oma kasvatti pelasi SM-liigassa viimeksi kaudella 2017–2018.

Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemen vyöllä on jo 115 NHL-runkosarjaottelua. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon SM-liigan Ässät tiedotti perjantaina, että Jesperi Kotkaniemi siirtyy toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella porilaisjoukkueeseen. Kahden edellisen kauden aikana 20-vuotias Kotkaniemi on pelannut NHL-joukkue Montreal Canadiensin paidassa.

Ässien oma kasvatti pelasi SM-liigassa viimeksi kaudella 2017–2018. Tuolloin 17-vuotias Kotkaniemi iski 57 ottelussa tehot 10+19=29.

– Kiva palata kotiin ja kasvattajaseuraan. Porissa on hienoa pelata, täältä on hyviä muistoja sekä joukkueessa on monia tuttuja. Olen nähnyt Ässiltä useampia otteluita tällä kaudella. Joukkue on todella mielenkiintoinen, kun on tällainen erikoisvuosi, Kotkaniemi kommentoi Ässien tiedotteessa.

Kotkaniemi on kirjannut 115 NHL-runkosarjaottelusta tehot 17+25=42. Tämän syksyn NHL-pudotuspeleissä hän teki kymmenessä ottelussa neljä maalia.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan Kotkaniemen paluu Poriin on iso juttu Ässille ja koko SM-liigalle.

– Puhutaan yhdestä NHL:n tulevista huippupelaajista, joka uskoakseni nousee seuraavien vuosien aikana suomalaisten NHL-hyökkääjien top kolmen joukkoon, Kerttula kommentoi.

Kotkaniemi liittyy Ässien harjoitusryhmään maanantaina. Hyökkääjän sopimus on voimassa NHL-leirien alkuun asti.

Lue myös:

Jukurien hankinta NHL:stä johdatti joukkueensa kauden ensimmäiseen voittoon – Ässät nousi dramaattisesti tasoihin

SM-liigaseurojen tilanne on synkempi kuin luultiin – tappiot voivat nousta miljooniin, pelaajien lomauttaminen loisi "katastrofaalisen tilanteen"

Suosittelemme sinulle