Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Matilda Castren jatkoi vakuuttavia otteitaan – ensimmäinen ammattilaisvoitto irtosi viiden lyönnin erolla

Matilda Castren voitti Yhdysvaltain naisten kakkoskiertueen Symetra-tourin kilpailun.

Matilda Castren
Matilda Castren jatkaa ensi viikolla pelejä LPGA-kiertueella. Kuva: Getty Images
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisgolffari Matilda Castren voitti uransa ensimmäisen ammattilaiskisan Yhdysvaltain Floridassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Castren vei Yhdysvaltain naisten kakkoskiertueen Symetra-tourin kilpailun upealla suorituksella.

Päätöskierrokselle Castren pääsi kolmen lyönnin johtoasemassa. Hän selvitti sen 71 lyönnillä tuloksella kaksi alle parin.

Castren selvitti kilpailun tuloksella 12 alle parin, viiden lyönnin erolla toiseksi tulleeseen ruotsalaiseen Linnea Johanssoniin.

– Voitto antaa todellakin lisää itseluottamusta. Tuntuu, että peli kulkee ja haluan vain jatkaa pelaamista, joten olen iloinen, että tulossa on lisää kilpailuja, Castren hehkutti kiertueen verkkosivuilla.

Castren nettosi voitosta 18 750 dollaria eli reilut 16 000 euroa.

Viime viikolla Castren esiintyi vakuuttavasti uransa ensimmäisessä arvoturnauksessa. Ensimmäistä kauttaan LPGA-kiertueella pelaava suomalainen päätti PGA-mestaruusturnauksen jaetulle sijalle 23.

Castren jatkaa ensi viikolla pelejään LPGA-kiertueella.

Lue myös:

Castren teki toiseksi parhaan suomalaisen ammattilaisgolfin major-debyytin – "Ei tunnu erityiseltä"

Matilda Castren aikoo nauttia uransa ensimmäisestä major-kilpailusta – "Upeaa olla täällä, pelata tällä kentällä ja näitä väyliä parhaiden seurassa"

Suomalaisgolffari ymmärsi vasta yliopistossa, että lapsuuden unelma voi sittenkin toteutua – "Pääsen pelaamaan pelaajien kanssa, joita olen katsonut televisiosta"

Suosittelemme