Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lahtelaiselta yrityssuvulta miljoona euroa LUT-kauppakorkeakoululle – lahjoitus mahdollistaa myynnin professuurin Lappeenrantaan

Lahjoittajan, Jalo Paanasen, mielestä Suomessa on asennevamma myyntiä kohtaan.

Street Cafe kahvila
LUT-yliopiston mukaan myynnin arvostus ei ole kovin korkea edes kauppatieteen opiskelijoiden keskuudessa. Kuva: Kare Lehtonen/Yle
Marjo Pirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

LUT-kauppakorkeakoulu on saanut historiansa suurimman henkilölahjoituksen. Miljoonan euron potin lahjoittivat lahtelaiset Jalo ja Anja Paananen. Lahjoituksen avulla yliopisto perustaa myynnin professuurin Lappeenrantaan.

Professuurin avulla yliopisto haluaa nostaa myynnin yleistä arvostusta niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla.

Anja ja Jalo Paananen ovat tehneet vuosien varrella lahjoituksia muillekin suomalaisyliopistoille. LUT valikoitui kohteeksi nyt, koska yliopisto on ottanut Paanasten mielestä kiinnostavan kehitysspurtin viime vuosina.

Jalo Paanasen mukaan Suomessa pitää panostaa erityisesti myyntiin, sillä siinä suomalaisilla on asennevamma.

– Onko myyjäpohjalta noustu yritysten johtoon? Montako kansainvälistä myyntiyhtiötä suomalaiset ovat perustaneet? Ei tule yhtään mieleen. Kuitenkin menestys tulee juuri asiakkaan kohtaamisesta, Paananen sanoo yliopiston tiedotteessa.

Paanasella ei ole väliä sillä tuleeko professuuri Lahteen tai Lappeenrantaan, kunhan se tulee Suomeen.

Jalo Paananen on betonirakentamisen kiinnitysratkaisuja myyvän Peikko Groupin perustaja.

Deltapalkeistaan ja pilariliitoksistaan tunnettu Peikko Group toimii yli 30 maassa, sillä on 1 800 työntekijää ja liikevaihto on noin 230 miljoonaa euroa. Perheyrityksen pääkonttori on Lahdessa.

Suosittelemme