Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Turkulainen ravintolayhtiö VoiVeljet helpottui lieventyvistä ravintolarajoituksista – "Tulee vaikuttamaan merkittävästi joulukauppaan"

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön mukaan ruokaravintoloihin saa marraskuun alusta lähtien ottaa enemmän asiakkaita kuin yökerhoihin ja baareihin.

Lounasruokaa ravintolassa.
Arkistokuva. Kuva: Olga Pihlman / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turkulainen ravintolayhtiö VoiVeljet otti ensiuutiset ruokaravintoloiden lievimmistä rajoituksista vastaan helpotuksella.

Ruokaravintoloihin saa marraskuun alusta lähtien ottaa enemmän asiakkaita kuin yökerhoihin ja baareihin.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön mukaan yökerhojen, pubien ja baarien asiakasmäärää voidaan rajoittaa enintään puoleen, ruoka- ja henkilöstöravintoloiden sekä kahviloiden asiakkaiden määrää enintään neljänneksellä.

– Vihdoinkin on ymmärretty, että ravintoloita on erilaisia. Näen, että ruokaravintoloissa on ihan eri tilanne ihmisten käydä kuin yökerhoissa. Tuolla rajoitusmäärällä pystymme takaamaan turvallisen ravintolakokemuksen, VoiVeljet-yhtiön toimitusjohtaja Janne Juvonen sanoo.

Mietinnön mukaan ravintolan käyttötarkoitus vaikuttaa myös aukioloaikojen rajoituksiin ja lisäksi alueen koronatartuntamäärät vaikuttavat rajoituksiin.

Lain on tarkoitus tulla voimaan marraskuun alusta, ja se on voimassa tällä tietoa neljä kuukautta. Juvosen mielestä laki tulee voimaan juuri oikeaan aikaan.

– Laki tulee vaikuttamaan merkittävästi joulukauppaan. Se tuo meille ihan erilaiset toimintaedellytykset kuin se asiakasmäärän rajoittaminen 50 prosenttiin. Se on hyvä asia, toteaa Juvonen.

Janne Juvonen huomauttaa, että mahdolliset muut alueelliset rajoitukset, kuten kokoontumisrajoitukset vaikuttavat tilanteeseen.

– Kokoontumisrajoitukset vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen oleellisesti ja se on silloin meidän näytön paikka, että pystytään takaamaan turvallisuus ravintolassa, sanoo Juvonen.

Perustuslakivaliokunta edellytti viime viikon lausunnossaan, että rajoitukset tulee määrittää sekä alueellisesti tartuntatilanteen mukaan, että sen perusteella millaisesta ravintolasta ja siten myös mahdollisesta tartuntariskistä on kyse.

Lue lisää:

Sote-valiokunta linjasi: Yökerhoille ja pubeille tiukemmat, ruokaravintoloille ja kahviloille löyhemmät koronarajoitukset – aukioloajat alueen epidemiatilanteen mukaan

Suosittelemme